1 Mart 2013 Cuma

Galatasaray'dan 12 milyon euro yatırım


Ekonomi basını temsilcileriyle biraraya gelen Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal yeni yatırım planlarını anlattı.



Ünal Aysal, "Türkiye içinde ve dışında altyapı yatırımlarımız var. Türkiye’de merkez İstanbul olacak. Yurtdışında ise Almanya'da Wisbaden’de 12 milyon euroluk yatırım ile bir futbol akademisi kuruyoruz" dedi.

cnbce.com'un haberine göre; Frankfurt'un batısında yer alan ve ağırlıklı olarak yabancıların yaşadığı Wisbaden'daki tesis için Alman hükümeti 200 dönümlük bir araziyi 99 yıllığına kiralayacak. Akademi toplam 800 öğrenci kapasiteli olacak.

ALMANYA'DA AKADEMİ KURAN İLK YABANCI KULÜP
Proje ile birebir ilgilendiğini belirten Aysal, projenin teknik sorumlusunun Fatih Terim, idari ve finansal sorumlusunun ise Ebru Köksal olduğunu belirterek şunları söyledi:
"Almanya da hukuki yapılaşma bu yıl biter. Almanya dışındanda da bizimle bu tür proje için görüşen ülkeler var. Şu anda Avrupa’da birçok takımın bu tür akademisi var. Ancak Almanya’da akademi kuran ilk yabancı kulüp Galatasaray olacak."

Aysal, akademinin Fatih Hoca için de bir emeklilik projesi olduğunu kaydetti.

ALMANYA’DA TAKIM SATIN ALACAK
Aysal "Bu projeye Almanya’dan bir 3. Lig takımı da katılacak. Galatasaray bu Alman kulübünü satın alacak. Satın alma sonrası takımın adının ne olacağına henüz karar vermedik" dedi.

HEDEF İLK 20
Aysal, gelirler bakımından Avrupa'da 30'uncu sırada olduklarını ancak önümüzdeki yıl ilk 20'ye girmeyi hedeflediklerini söyledi. Aysal ekonomik kriz nedeniyle Avrupa'da futbol kulüplerinin gelirinde düşüş olduğunu ancak futbolcuların gelirlerinde artış olduğunu söyledi.

'GİTTİĞİM MAÇI KAZANIRIZ'
Aysal ayrıca maçlardaki uğurunun sorulması üzerine "Uğurum benim. Stadda izlediğim maçı kazanırız" cevabını verdi.

'KAFAMDAKİ ŞEHİR MARDİN'
Ünal Aysal, Türkiye’de İstanbul dışında bir Anadolu şehrinde de akademi kurmak istediklerini anlatarak "Benim kafamdaki ideal şehir Mardin" dedi.

Aysal’ın verdiği takvime göre Galatasaray bu altyapı yatırımlarını 2014 yılı Mayıs ayına kadar tamamlamayı hedefliyor.

Galatasaray kulubü bu okullarda yetiştirilecek sporcuların futbol hayatları boyunca yapacakları transferlerde yetiştirme parası alacak.

GALATASARAY HUZUREVİ AÇILACAK
Aysal, ayrıca Florya'da 1-2 ay içinde Galatasaray Huzurevi'ni açacakları bilgisini verdi.

Hiç yorum yok: