9 Mayıs 2012 Çarşamba

En ucuz golcü Elmander

Sarı–kırmızılı forma altında 12 gol kaydederken, takım arkadaşlarına 9 asist yapan İsveçli golcü, 'dört büyükler'in forvetleri arasında maliyetiyle dikkati çekiyor.


Galatasaray, Temmuz ayında bonservisi elinde olan Johan Elmander ile 1.8 milyon euro garanti ücret ve 10 bin euro maç başı karşılığında 3 yıllık sözleşme imzalamıştı.


Süper Lig'in normal sezonunda 30 ve Süper Final'de 5 müsabakada ter döken İsveçli, maç başılarla birlikte şu ana kadar 2 milyon 150 bin euro kazandı.


Bu rakam, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor'da Elmander ile aynı mevkiide görev yapan oyuncuların kazancının altında.


Öyle ki Fenerbahçe'nin devre arasında transfer ettiği Moussa Sow, yarım sezon için 1 milyon 280 bin euroya 'evet' dedi. Nitekim Senegalli'nin, gelecek sezon hesabına yatacak rakam 3 milyon 400 bin euro.


Sarı–lacivertlilerde bonservisi 4 milyon euroya alınan Henri Bienvenü'nün, garanti ücretiyle birlikte ilk yıl maliyeti 5 milyon euro oldu.

Trabzonspor'da yeni sezon öncesi 4 yıllık yeni sözleşme yapılan Burak Yılmaz, 1.8 milyon euro olan garanti ücretin yanı sıra 42 resmi karşılaşmada görev yaparak, 630 bin euro da maç başılardan kazandı. Böylece milli golcü, bu sezon 2 milyon 430 bin euro elde etti.

Beşiktaş'ın Ocak 2011'de kadrosuna kattığı Portekizli futbolcu Hugo Almeida ise yarım sezon için 1 milyon 650 bin euro alırken, bu sezon 2.5 milyon euro gelir sağladı.

Kartal'ın 4 milyon euroya transfer ettiği Mustafa Pektemek, 2 milyon TL garanti ücret ve 30 bin TL maç başına imza attı. Yeni takımında 43 maç oynayan (1 milyon 290 bin TL) genç forvet için kulüp kasasından bu sezon 5.4 milyon euro çıktı.

Öte yandan Elmander, 2.5 milyon euro garanti ve maç başı 20 bin euro ücret alan takım arkadaşı Milan Baros'tan da (3 milyon 60 bin euro) daha az kazandı.

Hiç yorum yok: