9 Ocak 2007 Salı

İki farklı ülkede iki ayrı kimlik

O, yeşil sahalardaki performansından çok özel hayatıyla konuşuldu... Ünlü firmaları peşinden koşturan reklam yıldızı olarak karşımıza çıktı hep. Yılın en pahalı transferi olduğunda da manşetteydi, Real Madrid'de bekleneni veremediği için gönderilmesi gündeme geldiğinde de...



Çoğuna göre hiçbir zaman bebek yüzlü futbolcu imajından sıyrılamadı David Beckham, bu yüzden reklamların aranan adamıydı. Kimine göre ise hala ondan iyi orta yapanı yoktu. Frikiklerde verdiği falso ve adrese teslim ortalarıyla adından sıkça söz ettirdi.

Kırmızı Şeytanlar'ın kazandığı zaferlerde en büyük pay sahibi olduğu günlerde, 'krampon fırlatma' krizinde teknik direktör Alex Ferguson'la birlikte başrolü paylaştı. Günlerce manşette kaldı, yine futbolu dışındaki bir konuda. Belki de Manchester United'dan ayrılmasındaki en büyük neden de buydu.

Yılın en pahalı transferine imza attığında bu duruma düşeceği herhalde hiç aklına gelmemişti. İspanya'da vasatı geçemediği sezonlar, 2006 Dünya Kupası'ndaki silik futbolu, İngiltere'nin kupaya erken vedasının verdiği suçluluk duygusu ile kaptanlığı bırakması ve teknik direktör Steve McClaren'ın kendisini milli takıma çağırmaması... Son olarak İspanya'da kötü gideşi sürdüren Real Madrid'de suçlu ilan edilmesi. Üst üste geldi her şey...

Futbol kariyeri tepetaklak olan ünlü İngiliz, mazide kalan yıldız futbolculuğunu arıyor şu sıralar. Tüm bu olumsuzluklara karşın milyon dolarlık reklam anlaşmaları devam ediyor, yeni teklifler ardarda geliyor.

İngiltere'deki futboluyla dünyanın alkışladığı yıldız, İspanya'da ilk 11'le yedek kulübesi arasında gidip geliyor. Yani iki farklı ülkede iki ayrı kimlikle karşımıza çıkıyor.

Hiç yorum yok: