21 Şubat 2012 Salı

Hagi'ye Popescu kıyağı

"Galatasaray Efsanelerini Anıyor Türk Telekom Dünyaya Duyuruyor" projesi kapsamında Beşiktaş derbisi öncesi Gheorghe Popescu, Aslantepe tribünlerini selamlayacak.

Sarı-kırmızılı camiayı ve aynı zamanda Türk futbolcunu UEFA Kupası Şampiyonluğu ile tanıştıran son penaltının sahibinin transferi, oldukça zorlu bir sürecin ardından gerçekleşti. İşte efsanenin Florya ile buluşması...

Galatasaray, 1996'da kadrosuna kattığı Hagi, Ilie ve Filipescu'nun ardından bir sonraki sezon da rotasını Romanya pazarına çevirdi. Teknik direktör Fatih Terim'in ısrarla takımda görmek istediği Barcelona'nın dünyaca ünlü liberosu Gheorge Popescu ile 3 Temmuz 1997'de anlaşma sağlandı.

Bonservis bedeli olarak Barcelona'ya 4.5 milyon dolar (yaklaşık 680 milyar) ödenen Rumen futbolcu, önceleri Türkiye'ye sıcak bakmasa da, uzun uğraşlar sonucu yıllık 1.5 milyon dolar karşılığında Cimbom'un teklifine 'evet' dedi.

17 Temmuz'da İstanbul'a gelen 30 yaşındaki futbolcunun, basına 18 Temmuz olarak duyurulan imza töreni, yönetim içerisindeki krizin aşılaması nedeniyle ertelendi. Hal böyle olunca Popescu, ancak 22 Temmuz tarihinde gazeteciler 3 yıllık sözleşmeye imza atabildi.

Bu imzaya en çok sevinenlerin başında ise kuşkusuz vatandaşı Gheorghe Hagi geliyordu.

Öyle ki Popescu transferinde başrolü oynayan Galatasaray'ın 10 numarası, bu sayede önceki kulübü Barcelona'ya 1 milyon dolar (152 milyar) ödemekten kurtuldu. Zira Hagi, Galatasaray'a geçerken daha önce yaptığı özel sözleşmedeki maddeye uymamış ve FIFA'ya şikayet edilmişti.

Hiç yorum yok: