16 Şubat 2012 Perşembe

Sözleşme ne işe yaradı?

Türkiye'de çoğu futbolsever tarafından "fiyasko transfer" olarak hatırlanan Galatasaraylı eski futbolcunun çok ilginç özelliği...

Roma, 2007-2008 sezonu öncesi Serie B takımlarından Rimini'den Ahmed Apimah Barusso'yu kadrosuna kattı. Bu transfer için 1.7 milyon euro bonservis ödeyen İtalyan ekibi, Ganalı orta saha oyuncu ile 5 yıllık sözleşme imzaladı.

Serie A'da sadece 5 maç oynadıktan sonra Galatasaray'a kiralık gönderilen Barusso, 5 yıllık sözleşme süresini başka takımlarda kiralık olarak geçirdi. Bir başka deyişle, 9 transfer döneminin 6'sında Roma'dan ayrılmak zorunda kaldı.

Galatasaray'ın ardından Siena, Brescia, Torino ve Livorno'da da bir türlü beklentileri karşılayamayan 1984 doğumlu oyuncu, son olarak geçen ay Serie B'de mücadele eden Nocerina'ya kiralandı.

4 ayda 400 bin euro

Galatasaray'da Ocak 2008'de, dönemin teknik direktörü Feldkamp'ın isteği üzerine Roma'dan kiralanan Barusso, hayal kırıklığı yaşatınca sezon sonunda gönderilmişti.

Sarı-kırmızılı forma altında 2 Süper Lig ve 1 UEFA Kupası maçında toplam 120 dakika görev yapan Ganalı, deplasmanda 5-1 kaybedilen Bayer Leverkusen mücadelesinde penaltıdan gol atmıştı.

Feldkamp'ın istifasının ardından kadroya dahi giremeyen Ahmed Barusso, Türkiye'de kaldığı 4 ayda, sözleşmesi gereği toplam 400 bin euro (dönemin parasıyla 800 bin YTL) kazanmıştı.

Hiç yorum yok: