27 Aralık 2012 Perşembe

Galatasaray tarihinde bir ilk



Cimbom, yeşil sahadaki başarısının yanı sıra ekonomik anlamda da her geçen gün büyüyor. Borç yükünü azaltıp faiz yükünden kurtulmak için sıcak paraya ihtiyaç duyan kulüp, 65 milyon TL gibi büyük bir rakam yakaladı.

Süper Lig'de mücadele eden kulüpler için en büyük gelir kalemi kuşkusuz yayın havuzu. Öyle ki geçtiğimiz sezon Süper Lig'i şampiyon tamamlayan Galatasaray, Futbol Federasyonu'ndan 71 milyon 471 bin 714 TL aldı. Şampiyonlar Ligi'nde elde ettiği başarıyla şimdiden 30 milyon euroyu garantileyen sarı-kırmızılı kulüp için en sevindirici gelişmelerden biri de mağazacılıkta yaşandı.

Her geçen gün mağaza sayısını arttıran GS Store, 2001 yılında 32 milyon lira ciro yaparken, bu yıl 6 ayda 34 milyon TL rakamına ulaştı. Yönetimin 12 aylık öngörüsü ise 65 milyon TL (28 milyon euro) ciro.

Yani Cimbom, lisanslı ürün satışından neredeyse yayın geliri kadar sıcak para sağlayacak. Bunda en önemli etken ise Türk Telekom Arena'daki GS Store mağazası oldu. Zira Şubat ayından açılan store, kulüp kasasına aylık 1 milyon TL gelir girmesini sağlıyor.

Hiç yorum yok: