15 Kasım 2011 Salı

Aslantepe'de büyük hata

Galatasaray Kulübü tarafından Hollanda'dan 250 bin euro maliyetle getirilen yeni çimler için 2 aylık bakım süresi gerekliyken, sadece 3 gün sonra futbol oynanmasına izin verildi.

Galatasaray ve A Milli Takım maçları ile üst üste yapılan idmanlar nedeniyle kullanılmaz hale gelen Türk Telekom Arena'nın çimleri, 250 bin euro harcanarak yenilendi. Ancak bu konuda büyük bir hata yapıldı.

TT Arena'da çimlerin değişimine 29 Ekim Cumartesi günü başlanırken, 31 Ekim'de toprak havalandırıldı. Yeni çimlerin zemine serilmesi işlemi ise 2 Kasım'da tamamlandı. Aslantepe, sadece 3 gün sonra Mersin İdman Yurdu maçına ev sahipliği yaptı.

Hal böyle olunca, akıllara 15 Ocak'ta oynanan açılış maçından önceki işlemler geldi.

Nitekim 15 Ekim 2010'da Hollanda'dan 22 tırla rulolar halinde getirilen ve 16 Kasım'da serim işlemi tamamlanan ilk çimler, 2 ay dinlendirilmişti. Bu işlemin amacı ise çim kökünün toprağın minimum 5-10 cm. altına inmesiydi. Zira bu seviyeye ulaşan köklerin çimin zeminden oynamasına izin vermediği, aksi halde zeminde kalkmalar oluşacağı bilgisi verilmişti.

ASLANTEPE'DE İNŞAAT AŞAMASINDA YAPILANLAR

Çimin toprağa daha kısa zamanda kök salımı için serme işleminin ardından silindirleme yapılır. Kökün toprağın 5-10 cm altına inmesi gereklidir. Bu sürecin oluşması için gerekli süre en az 2 aydır.

Hiç yorum yok: