4 Temmuz 2012 Çarşamba

Bir Galatasaray geleneği

Süper Lig'de geçtiğimiz sezonu şampiyonlukla tamamlayan Galatasaray, 2012-2013'ün startını verdi. Teknik ekip, yeni sezona sıkıntılı başladı.

Florya Metin Oktay Tesisleri'ndeki ilk çalışmaya, çok sayıda izinli oyuncu olması nedeniyle 9 futbolcu katıldı. Yeni transfer Dany Nounkeu ve Toulouse'dan kiralanan Umut Bulut da izinliler arasında yer aldı.

Başkan Ünal Aysal'ın "yeniler sezon açılışına yetişecek" sözüne karşın sarı-kırmızılılar, şu ana kadar sadece iki resmi transfer gerçekleştirdi. Öyle ki geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi Florya'da ilk antrenman, teknik ekip ve taraftarın 'transfer' beklentisinin uzağında yapıldı.

Geçtiğimiz sezon 27 Haziran'da topbaşı yapan Galatasaray'da Johan Elmander, Tomas Ujfalusi, Selçuk İnan ve Ceyhun Gülselam'da mutlu sona ulaşılmıştı. 2010-2011 öncesi 5 Temmuz'da başlayan ilk çalışmada, yerli futbolcular Ali Turan, Serdar Özkan, Çağlar Birinci, Mehmet Batdal ve Musa Çağıran yer almıştı.

2009-2010'da (22 Haziran) Mustafa Sarp, Leo Franco ve Gökhan Zan, yeni Aslanlar olarak dikkati çekti. 2008-2009 sezonunda ise 25 Haziran'daki sezon açılışına kadar hiç bir transfer yapılamamıştı.

Hiç yorum yok: