12 Temmuz 2012 Perşembe

Nordin Amrabat tarihe geçti

İyi niyet elçisi Amrabat... Cimbom'da uzun uğraşlar sonucu mutlu sona ulaşılan transfer, iki renktaş kulüp arasındaki 21 yıllık suskunluğa nokta koyacak.

Geçmiş yıllarda önce Gökhan Ünal ve Mehmet Topuz, ardından Ali Turan nedeniyle gerilen Galatasaray-Kayserispor ilişkileri, Ocak ayından bu yana Amrabat konusunda iyice alevlenmişti.

İki kulüp başkanı Ünal Aysal ve Recep Mamur, Faslı futbolcunun transferi için bugün el sıkışarak, son dönemde zirve yapan sürtüşmeye de son verdi.

Bonservisine 7.5-8.5 milyon euro arasında para ödenecek genç orta saha oyuncusu, 1981 yılından sonra Kayserispor'dan Galatasaray'a geçen ilk futbolcu olarak tarihe geçecek.

Nitekim sergilediği başarılı futbol ile defansa takviye isteyen teknik direktör Jupp Derwall'in dikkatini çeken ve 1981-1982 sezonu Aslan'a imza atan Sefer Karaer, Kayseri-Florya hattını kullanan son isim olmuştu.

1995'te kaleci Mehmet Duymazer ve 2010'da Ali Turan ise Kayseri temsilcisi tarafından sözleşmeleri feshedildikten iki ay sonra Cimbom'a transfer olmuştu.

Hiç yorum yok: