23 Ağustos 2012 Perşembe

Bu yedekler 7 takıma bedel


Galatasaray'da Hamit Altıntop, Umut Bulut, Burak Yılmaz, Dany Nounkeu ve Nordin Amrabat'ın gelmesiyle ilk 11 yolu kapanan isimler, Süper Lig kulüplerinin 7'sinden daha pahalı.



Spor Toto Süper Lig'de birnci transfer döneminin tamamlanmasına 13 gün kaldı. Son şampiyon Galatasaray, 141 milyon 100 bin euroluk piyasa değeri ile şu anda en pahalı takım konumunda. Ancak flaş transferlerin ardından A takım kadrosunun 28 futbolcuya çıktığı sarı-kırmızılılarda, 10 futbolcu için ilk 11 yolu tamamen kapanmış gibi görünüyor.

Teknik direktör Fatih Terim'in yeni sezonda düşünmediği Sabri, Gökhan, Çağlar, Riera, Ceyhun, Yiğit, Yekta, Sercan, Baros ve Anıl'ın piyasa değerleri toplamı 29 milyon 150 bin euroyu buluyor. Dikkat çeken nokta ise G.Saray'ın yedeklerinin, 18 Süper Lig kulübünün 7'sinden pahalı olması.

Söz konusu 10 oyuncu, ortalama 10-12'şer transfer gerçekleştiren Gençlerbirliği, Antalyaspor, Orduspor, Kardemir Karabükspor, Akhisar Belediye, Elazığspor ve Mersin İdman Yurdu'nun kadrolarından daha değerli.

Mevkilerine yapılan takviyelerle birlikte, çoğunlukla ilk 18'e bile giremeyecekleri düşünülen futbolcular içerisinde en pahalı isimler ise Milan Baros ve Albert Riera. Cimbom'un yollarını ayırmak istediği iki yabancı futbolcu, 11.5 milyon euro değerinde.

Hiç yorum yok: