21 Ağustos 2012 Salı

Umut bir yıllık parasını çıkardı


Fransız kulübü Toulouse'dan bir yıllığına kiralanan ve Galatasaray kadrosundaki en ucuz futbolculardan biri olan Umut Bulut, Fenerbahçe ve Kasımpaşa karşısında kaydettiği gollerle, Galatasaray'a 3.4 milyon TL kazandırdı.


yanaglarda özel haber
Bu sezon oynadığı ilk resmi maçta ezeli rakibi Fenerbahçe'yi 3-2 yenerek, TFF Süper Kupa'yı müzesine götüren Galatasaray, ayrıca önemli bir gelirin sahibi oldu. Nitekim yayın hakları, sponsor firmalar ve bilet satışından elde edilen gelirle birlikte, Erzurum'daki derbinin değeri 2.5 milyon dolara çıktı.

Türkiye Futbol Federasyonu, sadece yayın hakkı gelirinden yüzde 10’luk bir pay aldı. Geri kalan para ise kulüplere dağıtıldı. Kazanan takımın yüzde 60 oranında pay aldığı kupada, sarı-kırmızılı kulüp, kasasına 1.4 milyon dolar (2.5 milyon TL) koymayı başardı. Kuşkusuz bu gelirde, 2 gol atan ve galibiyeti getiren penaltıyı yaptıran Umut Bulut başrolü oynadı.

TFF Süper Kupa'nın yıldızı Umut Bulut, ligin ilk haftasında Kasımpaşa ile oynanan maçı boş geçmedi. Rakip filelere 2 gol gönderen milli futbolcu, takımına hem 3 puan kazandırdı hem de naklen yayın havuzundan 'galibiyet primi' olarak 890 bin TL elde edilmesini sağladı.

Forma giydiği ilk 2 resmi karşılaşmada, Galatasaray için 3 milyon 390 bin TL gelir kalemi oluşmasını sağlayan Umut, aynı zamanda bir yıllık maliyetini de çıkardı. Öyle ki 1 milyon 250 bin euro (2 milyon 750 bin lira) garanti ücret karşılığında imza atan ve Toulouse'dan 400 bin euroya (880 bin lira) kiralanan başarılı oyuncunun, sarı-kırmızılılara bir yıllık maliyeti toplam 3 milyon 630 bin TL oldu.

Hiç yorum yok: