30 Ağustos 2012 Perşembe

Transfer parası çıktı


Şampiyonlar Ligi sahnesinde henüz maça çıkılmamasına rağmen 52 milyon TL'lik gelir kalemi oluştu.

Galatasaray, yeni sezon öncesi 5 futbolcu kadrosuna katarken, uzun uğraşlar sonucu Juventus'tan Felipe Melo'yu yeniden kiraladı. Sarı-kırmızılı kulüp için 8.6 milyon eurosu sadece Nordin Amrabat'a olmak üzere, yeni transferlerin bonservis ve kiralama bedeli maliyeti toplam 22.5 milyon euro oldu.

Yüksek ücretler ödediği iddiasıyla sert eleştirlere maruz kalan Cimbom, sezon yeni başlamasına rağmen bu rakamın fazlasını şimdiden garantiledi.

Şampiyonlar Ligi'nde gruplarda mücadele edeceği için UEFA'dan 8.6 milyon euro alacak olan Galatasaray, Fenerbahçe-Spartak Moskova maçı sonrası kazancını 23.6 milyon euroya (52 milyon TL) çıkardı. Zira Rus ekibine elenen ezeli rakip, 15 milyon euroluk yayın havuzundan yüzde 35 pay alma şansını kullanamadı.

Geçtiğimiz sezon toplam 341 milyon euro olan 'market pool'dan Trabzonspor'a 12 milyon 858 bin euro ödeme yapılmıştı. Yüzde 20'lik artış nedeniyle Türkiye payının en az 15 milyon euro olması bekleniyor.

HER PUANDA KAZANÇ ARTACAK
Gruptan çıkacak her takımın 3.5 milyon euro kazanacağı 'Kupa 1'de, çeyrek finale kalanlar 3.9 milyon euro, yarı finalistler 4.9 milyon euro daha gelir sağlayacak. Kupayı kaldıran ekibe 10.5 milyon euro şampiyonluk primi, ikinciye ise 6.5 milyon euro prim verilecek.

Hiç yorum yok: