29 Aralık 2011 Perşembe

Antep'i reddetti, G.Saray'da efsane oldu

Galatasaray'ın 3 Ocak Salı günü Türk Telekom Arena'da oynayacağı İstanbul Belediye maçında, sarı-kırmızılı takımın efsane golcüsü Tarık Hodziç anılacak.

1980-1981 sezonunda Standart Liege'de oynadığı 17 maçta 17 gol kaydeden Hodziç, o dönemde Yugoslav ekolünü benimseyen Türk takımlarının radarına girdi.

Beveren maçında attığı golle Liege'in küme düşmesini önleyen, tek golle lüks bir arabanın yanı sıra 300 bin lira da prim alan başarılı oyuncu, buna rağmen 'gençleştirme operasyonu'nun kurbanı oldu.

1952 Saraybosna doğumlu Hodziç, Türkiye'ye gelip görüştüğü Gaziantepspor'a 'ret' yanıtı verirken, sarı-kırmızılı formayla ilk olarak 28 Mart 1982 tarihinde tanıştı.

Daha sonra şikayet edeceği 'çamurlu saha'da takımla birlikte antrenmana çıkan Yugoslav golcü, 31 Mart Çarşamba günü ise resmi sözleşmeye imza attı.

Galatasaray'la 5 milyon liraya anlaşan Hodziç, 'lisansı yetişecek mi, yetişmeyecek mi?' tartışmaları arasında ilk maçına Fenerbahçe karşısında çıktı.

Cimbom'un 2-0 kazandığı Türkiye Kupası çeyrek final mücadelesinde bir gol atan 30 yaşındaki futbolcu, 2-2 sonuçlanan rövanşta da ağları sarstı.

1983-1984 sezonunda Tomislav Ivic yönetimindeki Galatasaray'da 16 gol atan Hodziç, böylece Türkiye Birinci Ligi'nde gol kralı olan ilk yabancı unvanını kazandı.

Sarı-kırmızılı takımda 2.5 sezon forma giyen, 66 lig maçında 28 gole imza atan Tarık Hodziç, Sarıyer'de bir sezon geçirdikten sonra kramponlarını astı.

Hiç yorum yok: