13 Aralık 2011 Salı

Galatasaray'ın 30 yıllık kabusu; Mazot parası bulunamayan günler

Galatasaray'da yıllardır çözüm aranan maddi sıkıntılar herkesin malumu. Ancak kulübün sırtındaki borç kamburu ve plansız harcamaların geçmişi tahmin edilenden oldukça eskilere uzanıyor. Nitekim tarihin tozlu yaprakları karıştırıldığında, kulübün mazot parası dahi bulamadığı ortaya çıkıyor.


Sarı-kırmızılılar, 1984-1985 sezonuna Hajduk'tan Zoran Simoviç, Gençlerbirliği'nden İsmail Demiriz, Kocaelispor'dan Yusuf Altıntaş, Bursaspor'dan Semih Yuvakuran, Nürnberg'den Rüdiger Abramczik, Borussia Dortmund'dan Erdal Keser, Berlin'den Burak Dilmen ve Trabzonspor'dan Levent Erköse'yi alarak başladı.

Teknik direktör olarak ise Alman Milli Takımı'nın başından Jupp Derwall getirildi. Bir yandan dünyaca ünlü hoca ve yeni oyuncular camiada heyecan yaratırken, diğer tarafta 700 milyonu geçen (Derwall 90 milyon, Yusuf 92 milyon, Semih 40 milyon, İsmail 60 milyon) transfer harcaması nedeniyle yönetime sert eleştiriler yapılıyordu.

Öyle ki divan kurulu toplantısında "Galatasaray'a külfet vermeden borç ödeyeceğiz" ifadelerini kullanan Başkan Alp Yalman, kongre üyelerine verdiği sözü tutamadı.

Tarihler Aralık 1984'ü gösterdiğinde, kulüpte çalışan personel ve futbolcuların maaşları ile oyuncuların hekettiği primler iki aydır ödenemezken, Erdal ve Abramczik'in 3.8 milyon lira tutan otel masrafları güçlükle ödenebildi.

1984-1985 sezonunda Galatasaray'da yaşanan en şaşırtıcı olay ise Florya'da yanan kalorifer ve sıcak su için mazot parası birer günlük ödenince, ödeme yapılmadığı günlerde antrenmanların iptal edilmek zorunda kalınmasıydı.

Hiç yorum yok: