28 Aralık 2011 Çarşamba

Ayhan da sessiz veda edecek

Galatasaray Kulübü, son olarak 4 Ağustos 2004'te efsane kadrodan Suat Kaya'ya jübile yaptı. Bu tarihten sonra sarı-kırmızılı takımda emekli olmasına rağmen Bülent Korkmaz, Hakan Şükür, Hasan Şaş ve Emre Aşık'ın jübileleri es geçildi.

Söz konusu özlem, bu sezon da son bulmayacak. Zira Florya'da 10 yılı deviren Ayhan Akman için böyle bir şans bulunmuyor. Sezon sonunda sarı-kırmızı forma altında futbolu bırakması beklenen kaptan, 1996 yılında aldığı ceza nedeniyle bu hakkını kaybetti.

Nitekim Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu tarafından 2009'da değiştirilen Profesyonel Futbolcuların Jübileleri Talimatı, tecrübeli oyuncunun bu onuru yaşamasına engel olacak.

1 Haziran 2009'da yürürlüğe giren talimatta 'Jübile Uygunluğunun Kaybı' başlıklı 4. maddenin (d) bendinde, "Spor hayatı boyunca doping, müsabaka sonucunu etkileme, bahis, sahtecilik, milli müsabakaya katılmamak, görevi ihmal veya kötüye kullanma eylemleri karşılığı disiplin kurallarından ceza almamış olması" hükmü yer alıyor.

Ayhan, 1996-1997 sezonunda Gaziantepspor'da oynadığı dönemde, kanında 'steroid-metendone' adlı yasaklı madde saptandığı gerekçesiyle 6 ay hak mahrumiyeti cezası almıştı.

Hiç yorum yok: