29 Ocak 2013 Salı

10 yıl önce, 10 yıl sonra...


'Yıldız' olarak Galatasaray'a imza atan iki futbolcu, Galatasaray'da yaşanan müthiş gelişimi gözler önüne serdi.



Tarih 29 Ocak 2003... 10 yıl önce bugün Galatasaray, Liverpool'un Portekizli futbolcusu Abel Xavier'i kadrosuna kattı. Gece yarısı İstanbul'a gelen tecrübeli oyuncu, yönetici Burak Elmas'ın katıldığı törende, satın alma opsiyonuyla bir yıllık kiralık sözleşmeye imza attı.

Bakırköy Acıbadem Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçtikten sonra sarı-kırmızılı formayı giyen Xavier, kendisini seçtiği için teknik direktör Fatih Terim'e teşekkür etti. Galatasaray'a geldiği için çok mutlu olduğunu belirten 30 yaşındaki savunma oyuncusu, İstanbul'da başarılı olacağını vurguladı.

Galatasaray, Xavier transferinden tam 10 yıl sonra kariyerinde büyük başarılar kazanan, Milan ve Schalke 04'ün de peşinde olduğu Didier Drogba'yı renklerine bağladığını açıkladı. Hollandalı yıldız Wesley Sneijder'in ardından Cimbom'un ikinci bombası olan Fildişi Sahilli yıldız, sarı-kırmızılı camiada yaşanan değişimin kanıtı oldu.

Galatasaray, Ocak 2003'te Abel Xavier'in yanı sıra Ali Lukunku, Haim Revivo, Abdullah Ercan ve Volkan Arslan'a imza attırmıştı.

Hiç yorum yok: