22 Ocak 2013 Salı

G.Saray'dan 8 futbolcuya 30 milyon euro


'Yüksek maliyet' iddiasıyla sert eleştirilere maruz kalan Galatasaray, transferleri ezeli rakibinden daha az maliyetle gerçekleştirdi.



Sezon başında Burak Yılmaz, Hamit Altıntop, Dany Nounkeu, Nordin Amrabat, Furkan Özçal ve Cris'i kadrosuna katan, Felipe Melo ve Umut Bulut'la kiralık sözleşme imzalayan Galatasaray, son olarak Inter'den Wesley Sneijder'i renklerine bağladı.

Sarı-kırmızılılar, söz konusu isimler için toplam 30 milyon 50 bin euro bonservis ve kiralama bedeli ödedi. Bu rakam, transfer dönemi devam etmesine karşın kulüp tarihine 'en fazla bonservis harcaması' olarak geçti.

Ancak Şampiyonlar Ligi'nde Son 16 Turu'na kalarak, yayın geliriyle birlikte 30.5 milyon euro (70 milyon TL) gelir sağlayan Cimbom, böylece transfer harcamasını Avrupa sahnesinde sergilediği performansla karşılamış oldu.

Fenerbahçe ise bu sezon yaptığı 8 transfer için toplam 30 milyon 300 bin euro bonservis bedeli ödedi. Raul Meireles için kasasından 10 milyon euro çıkan sarı-lacivertliler, Milos Krasic'i 8 milyon euroya aldı.

Hiç yorum yok: