11 Ocak 2013 Cuma

Carlinhos olmazsa Rodriguez


Ümit Davala, Antalya'da futbolcuyu izledi. İstanbul'da ilk görüşme yapıldı.



Galatasaray'da teknik direktör Fatih Terim'in raporu doğrultusunda savunmanın soluna takviye amaçlı çalışmalar devam ediyor. Listenin ilk sırasında Brezilyalı Carlinhos var, ancak sarı-kırmızılılara önemli bir isim daha önerildi. Bu futbolcu, Wolfsburg'ta forma giyen Ricardo Rodriguez.

Radyospor'dan Özgür Sancar'ın haberine göre; Ricardo'nun hem Alman hem de Türk menajeri, sarı-kırmızılılar ile temasa geçti.  İstanbul'da yapılan ve olumlu geçen görüşmenin ardından Galatasaray Yardımcı Antrenörü Ümit Davala, Antalya'da Wolfsburg ile Beşiktaş arasında oynanan maçı izledi. Davalı'nın raporunu inceleyecek olan Terim, İsviçreli futbolcunun alınmasına karar verirse görüşmeler başlayacak.

İspanyol pasaportu da taşıyan Ricardo Rodriguez'in İtalyan asıllı İsviçreli menajeri Jean Luca da şu an da Antalya'da bulunuyor.

Dinamo Kiev'den teklif
Başarılı sol bek, Dinamo Kiev tarafından 2 yıllık sözleşme ve yıllık 1.7 milyon euro garanti para teklifi geldi. 20 yaşındaki oyuncu, Galatasaray'dan gelebilecek teklif nedeniyle Ukrayna kulübüne kesin yanıt vermedi.

Galatasaray'da oynamak istiyor 
Rodriguez, Türk menajerine, "Kiev'den gelen teklif iyi. Ama anlaşma olasılığı varsa tercihim Galatasaray olur. Hem Avrupalı hem de büyük bir takım. Şampiyonlar Ligi de çok önemli. İstanbul bir metropol. İstanbul'da yaşamayı isterim" diye konuştu.

Sözleşme fesih bedeli 7 milyon euro
Rodriğuez'in sözleşme fesih bedeli 8.5 milyon euro olarak gözüküyor. Ancak Türk menajerinin Galatasaray'la yaptığı görüşmede, bu rakamın 7 milyon euroya çekilebileceğini söylediği öğrenildi. Geçen yıl devre arasında eski teknik direktörü Felix Magat'ın isteğiyle İsviçre'nin Zürih takımından transfer edilen Ricardo Rodriguez'in sözleşmesi 2016 yılının Ocak ayında sona eriyor.

"GALATASARAY'A ÇOK FAYDALI OLUR"
Rodriguez'in Antalya'da yakından takip eden FIFA Menajeri Mithat Halis ise yaptığı açıklamada  "Rodriguez çok kaliteli bir oyuncu. Wolfsburg'ta çok adam var. Onlar iki takım çıkartabilirler. Bazı bölgelerdeki oyuncularda yığılma var. Dolayısıyla bazı oyuncuları elden çıkartabilirler. Bu Rodriguez olabilir. Galatasaray alırsa çok iyi bir transfer yapmış olur" dedi.

Hiç yorum yok: