22 Ocak 2013 Salı

"Messi'yi de almak isterdik"


Galatasaray Kulübü İkinci Başkanı Ali Dürüst, uzun uğraşlar sonucu gerçekleştirilen Wesley Sneijder transferini değerlendirdi.



TV8'de yayınlanan 'Telegol' programına bağlanan Ali Dürüst, "Adaptasyon sorunu olacağını sanmıyoruz. Oyuncunun tecrübesine ve hocamızın oyuncu idare etme becerisine güveniyoruz. Transfer bir takım işidir. Hoca liste verdi, yönetim gitti aldı diye bir şey yok. Uygulama böyle olmuyor. Biz bir takımız. İyi bir transfer yaptığımıza inanıyoruz. Kariyeri belli bir oyuncu. Kulübün menfaatleri neyi gerektiriyorsa onu yaptık. Messi'yi de almak isterdik, ama mümkün değil. Mümkün olan transferleri yapmak istiyoruz. Bir transfer dengeleri bozmaz. 'Sneijder geldi, dengeler değişti' demek haksızlık olur. Genele baktığımız zaman pahalı bir transfer değil. Fiyat farkı futbolcular arasında her zaman vardır. Bu rekabeti yaratır. Önemli olan bu rekabeti sahaya yansıtabilmek" dedi.

Tecrübeli yönetici, transfer çalışmalarının sürdüğünü belirterek, "Futbol, 22 oyuncunun mücadele verdiği bir oyun. Kadromuz zaten güçlüydü. Bütün futbolcularımız tecrübeli. Carlinhos ile ilgili şu anda bir tasarrufumuz yok. İşimize yarayacak ve sistemimizi bozmayacak bir transfer olacak. Taraftarımızdan isteğimiz takımımızı desteklemeleri. Hedefimiz iyi bir sezon geçirmek ve şampiyon olmak" şeklinde konuştu.

Hiç yorum yok: