28 Ocak 2013 Pazartesi

İşte Drogba'nın Galatasaray tercihinin nedeni


Sarı-kırmızılıların yeni yıldızı Didier Drogba'nın menajeri Ceylan Çalışkan, flaş transferin perde arkasını anlattı.



Beyaz TV'de yayınlanan 'Beyaz Futbol' programına telefonla bağlanan Ceylan Çalışkan, "Ünal Aysal'ın Galatasaray'a ilk olarak başkan seçildiği 1.5 yıl önce Didier Drogba ile temasımız oldu. Ancak o dönemde transferin maliyeti 45 milyon euroyu buluyordu. Bu nedenle transfer gerçekleşmedi. Devre arasında bu isim yeniden Galatasaray'ın gündemine geldi. Drogba ile Shanghai Shenhua arasında yapılan sözleşmede 'Parası bir ay ödenmezse serbest kalır' maddesi var. Drogba, üç ay parasını alamadığı gerekçesiyle 16 Ocak'ta Çin kulübüyle olan mukavelesini tek taraflı olarak feshetti. Galatasaray, futbolcunun lisansını alabilmek için FIFA nezdinde gerekli çalışmalara başladı. Franck Ribery de parasını alamadığı gerekçesiyle sözleşmesini feshetmiş ve 4 gün sonra lisans almıştı. Bu işlemin uzun süreceğini sanmıyorum" dedi.

Mourinho'nun Sneijder transferinde olduğu gibi Drogba'nın tercihinde de önemli rol oynadığını vurgulayan Çalışkan, "Sneijder ve Drogba'nın transferi tüm dünya basınında yer alıyor. BBC Televizyonu yayını durdurup 'Drogba Galatasaray'da' diye yayın yaptı. Drogba'ya Schalke 04 ve Milan'ın da resmi teklifi vardı. Kendisi (Galatasaray, Şampiyonlar Ligi'nde olmasaydı bu teklifi kabul etmezdim) dedi. Devler Ligi'nde mücadele eden bir kulüpte forma giymek birinci önceliği. Galatasaray'ın daha çok istemesi de tercihinde büyük etken oldu. Teklif edilen rakamları görseniz inanamazdınız. Çünkü Çin'i tercih ettiği için çok pişman. Drogba'nın Chelsea'de uzun süre teknik direktörlüğünü yapan Jose Mourinho da oyuncuya Galatasaray'a gitmesi yönünde telkinde bulundu. Mourinho, Fatih Terim'in yakın arkadaşı. Ayrıca Emmanuel Eboue de İstanbul ve Galatasaray'la ilgili Drogba'ya gayet olumlu şeyler söyledi" ifadelerini kullandı.

Drogba, bonservis bedelsiz gittiği Shanghai Shenhua ile yıllık yaklaşık 13 milyon euro karşılığında sözleşme imzalamış, daha sonra Shanghai yönetiminin 'indirime gt' önerisini geri çevirmişti.

Hiç yorum yok: