18 Şubat 2013 Pazartesi

'Aslanlar en sevdikleri kupa için açlık duyuyor'


Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi'ndeki rakibi Schalke 04, Galatasaray hakkında bir değerlendirme yazısı yayınladı.



Alman kulübünün resmi internet sitesinde, "Aslanlar en sevdikleri kupa için açlık duyuyor" başlığıyla bir değerlendirme yer aldı.

'Kış transfer kralı' olarak bahsedilen Galatasaray için şu ifadeler kullanıldı:
"Kulüp, Ekim 1905'te Galatasaray Lisesi öğrencileri tarafından kuruldu ve Türkiye'de elit okullara sahip. Renkleri sarı-kırmızı. Aslanlar veya Cimbom olarak biliniyor. Diğer İstanbul ekipleri Beşiktaş ve Fenerbahçe ile büyük bir rekabet içinde. Geçen sezonun son haftasında Fenerbahçe ile deplasmanda 0-0 berabere kalarak mükemmel bir şampiyonluk elde ettiler. Bitiş düdüğünden sonra Fenerbahçeli holiganlar stadyum içinde fırtınalar estirdi. 1990'ların sonunda sportif açıdan oldukça başarılı bir dönem geçirdiler. Bu dönemde ligde üst üste 4 kez şampiyon oldu ve UEFA Kupası'nı kazandı. 1959'da kurulan Türkiye Birinci Ligi'nin değişmez kulübü ayrıca, İstanbul Boğazı'nda bir adaya sahip. Galatasaray, Avrupa'daki başarılı günlere geri dönmek istiyor.

Türkiye'nin en başarılı ve en popüler kulüplerinden Galatasaray, Wesley Sneijder ve Didier Drogba ile daha da büyüdü. Bu transferlerle manşetlere çıktı. Süper Lig'de 18 kez şampiyon olan, 14 kez Türkiye Kupası'nı kazanan Galatasaray, uluslararası başarı kazanmak için iki yıldızı transfer etti. Sneijder, 2010'da Inter ile Şampiyonlar Ligi'nde zafer yaşadı. Drogba ise geçen sezon Chelsea ile bu kupayı kaldırdı. Hollandalı oyuncu 3.5, Fildişi Sahilli yıldız ise 1.5 yıllık imza attı."

Galatasaray'da görev yapan Alman teknik direktörler ve Hakan Şükür'ün başarılardan söz edilen yazıda, Başkan Ünal Aysal'ın "Galatasaray'ın bu sezon Şampiyonlar Ligi'nde kazanacağı gelir, yüksek maliyetli transferleri karşılamaya yetiyor. Endişelenecek bir şey yok. Galatasaray'ın hedefi Şampiyonlar Ligi'nde final oynamak" sözlerine de yer verildi. Aysal'la ilgili ayrıca, "Çok zengin ve hırslı bir işadamı olan Ünal Aysal, Şamiyonlar Ligi'nde başarılı olma yolunda hiçbir masraftan kaçınmadı. Tahmini 775 milyon dolar servete sahip. Müthiş kış transferleri konusunda kendinden emin" cümleleri dikkati çekti.

Hiç yorum yok: