27 Şubat 2013 Çarşamba

"Biz hakemlerden memnunuz"

Federasyon ve MHK cephesi, kendilerine yöneltilen eleştirilerden bunaldı. Galatasaray'ın "Şampiyonluğumuzu engelleyemeyecekler" sözüne yanıt gecikmedi...



Kulüplerin hakem yönetimlerine olan eleştirileri Türkiye Futbol Federasyonu ve MHK'yi bunalttı. Son olarak Galatasaray-Orduspor maçında hakem Serkan Çınar'ın yönetimi bu eleştirileri daha da arttırırken, Galatasaray cephesi bir adım daha ileri giderek, "Bizi engelleyemeyecekler, şampiyon olacağız" sözleriyle zirve yaptı.

Federasyon ve MHK cephesi ise bu eleştirilerden bunalmış görünüyor. Konu hakkında konuşma yasağı olduğu için isminin açıklanmasını istemeyen bir Federasyon yetkilisi, Radyospor'a yaptığı açıklamalarda hakemler üzerinden yürüyen tartışmalara sert tepki gösterdi.

ENGEL OLACAK BİR GÜÇ YOK 
İşte hakem tartışmalarına yönelik federasyon cephesinin görüşleri:

- Takımlar kötü futbol oynuyor. Bunu örtbas etmek için sürekli olarak hakemleri eleştiriyorlar. Biz hakemlerden memnunuz.

- Bir takımın şampiyon olacak gücü varsa olur. Hiç bir güç ve kudret buna engel olamaz. Galatasaray cephesinin son açıklaması (Ali Dürüst'ün "Şampiyonluğumuzu engelleyemeyecekler" sözleri) fanatik bakış açısı. TFF'nin, hakemlerin böyle bir tavrı olabilir mi? Ayıp! Böyle bir güç yok.

- Herkes hakemleri eleştiriyor. Peki bu kadar büyük yatırımlar yapılıyor, büyük oyuncular alınıyor. Oynanan futbola niye bakmıyorlar?

- Hakemler oyun kurallarının gereğini başarılı bir şekilde yerine getiriyorlar. Biz onların performansından memnunuz. Her ay daha ileriye gitmek için çalışıyoruz.

- Futbolu ve hakemlerimizi Avrupa'da daha da ileriye götürmek için uğraş verilmesi gerekiyor. Biz bunun için mücadele ediyoruz. Kulüplerin de bunun için çalışması gerekiyor.

Hiç yorum yok: