27 Şubat 2013 Çarşamba

Serkan Çınar Terim için ne yazdı?


Galatasaray-Orduspor maçında hakem Serkan Çınar tarafından tribüne gönderilen Fatih Terim için hazırlanan raporun detayları ortaya çıktı.



Hakem Serkan Çınar, raporunda “Fatih Terim, ilk yarı bitiminde soyunma odasına doğru giderken bize yönelik ‘Yazıklar olsun. Maçı katlettiniz. Utanmıyor musunuz? Böyle hakemlik mi olur?’ diye bağırdı. İkinci yarı başlamadan önce yine yanımıza yaklaşarak ‘Çıkın ikinci yarıda da maçı katledin. Görelim nasıl yöneteceksiniz. Kabadayı hakem’ şeklinde bağırdı. Bağırmalarına ve hakaretlerine devam etti. Ben de bunun üzerine görevlilere talimat vererek kendisini sahadan attığımı bildirdim” ifadesini kullandı.

CumhuriyetSpor'un haberine göre; Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’na (PFDK) sevkedilen Fatih Terim’in cezası perşembe günü belli olacak. Eğer PFDK, Terim’in hakeme hakaret ettiğini kararlaştırırsa deneyimli çalıştırıcı 3 ile 7 maç arasında değişen bir ceza alabilecek. Bu durumda Terim’in geçen yıldan ertelenen 2 maçlık cezası da talimatlar gereği devreye girecek.

Fatih Terim’e ek olarak maçı tribünden izlediği anlarda sahaya ve yardımcılarına müdahalede bulunduğu nedeniyle ‘talimatları ihlal ettiği’ gerekçesiyle ayrı bir ceza daha gelebilecek. Futbol Disiplin Talimatı’nın 83. ve 85. maddelerinde “Disiplin ihlali işlediği için sahadan çıkartılan ve tedbirli konumuna düşen bir teknik adam, yedek kulübesi ile temasa geçtiği taktirde 4 ila 12 maç arasında cezalandırılır” ifadesi yer alıyor.

Terim’in yedek kulübesine müdahalesinin maçın temsilcisinin raporunda yazıldığı öğrenildi. Bu ihlal nedeniyle Terim’e Disiplin Talimatı’nın “Cezaların infaz rejimine ve idari tedbir kararlarına uymayanlar veya bu nitelikte ihlallere herhangi bir şekilde iştirak eden kişilere 4 ile 12 müsabaka soyunma odasına ve yedek kulübesine giriş yasağı veya 30 günden 90 güne kadar hak mahrumiyeti cezası verilir” şeklindeki 51. maddesi nedeniyle en az 4 maç ceza gelebileceği belirtildi.

PFDK’da Terim’in hakem Çınar’a hakaret ettiği görüşü hakim olursa, deneyimli çalıştırıcıya en az 9 maç ceza verilebileceği kaydedildi. Terim’in sözlerinin centilmenliğe aykırı durum olarak kabul edilmesi durumunda cezanın 5 maç olacağı ifade edildi. Bu 5 maçın 1’i sportmenliğe aykırı davranıştan, 4’ü ise talimatları ihlal etmekten dolayı olacak.

Hiç yorum yok: