5 Şubat 2013 Salı

Aysal yeni projeleri açıklayacak


Galatasaray Kulübü Başkan Yardımcısı Refik Arkan, Başkan Ünal Aysal'ın önümüzdeki günlerde yeni projeler açıklayacağını belirtirken, "Meyve veren ağaç taşlanır" dedi.



Refik Arkan, “Sneijder’le ilgili süreç, oyuncunun kararsızlığından dolayı biraz uzadı. İngiltere’deki alternatifleri değerlendirmek istiyordu. Sürecin uzaması nedeniyle muhtelif eleştiriler aldık. O dönemde “Bu transfer yüzde 95 bitti” demiştim. Görüyorsunuz sonuç ortada. Meyve veren ağacı taşlarlar. Galatasaray şu anda iyi bir konumda. Büyük gelişmelerin ilk adımlarını attığımızı görenler bize saldırıyorlar” diye konuştu.

BU TRANSFER YATIRIMLARINI YAPMAK ZORUNDASINIZ 
Radyospor’da Özgür Sancar’ın sorularını yanıtlayan Arkan, “Galatasaray, bu transferleri kendi bütçesi içerisinde değerlendirerek yaptı. Galatasaray bir Avrupa markası. Bunu yurt dışına çıktığınızda daha net görüyorsunuz. Türkiye’nin yurt dışındaki yegâne markası Galatasaray. Dolayısıyla bu değeri daha da yükseltmemiz gerekir. Avrupa’da süreklilik hedeflerimizi var. Bu çapta bir başarıyı elde etmek istiyorsanız böylesine transfer yatırımlarını yapmak zorundasınız. Biz de bunu yaptık” ifadelerini kullandı.

GALATASARAY AVRUPA’NIN İÇİNE YERLEŞECEK
Refik Arkan, “Almanya seyahatimiz ve oradaki faaliyetlerimizde ülkenin en üst düzey kuruluş ve kişileriyle birlikte olduk. Onlarla birlikte olduğunuz zaman Galatasaray’ın Avrupa’daki değerini daha yakından görme şansı elde ediyorsunuz. Bunu yakından gördüğüm için çok mutluyum. Gurur verici bir durum. Sayın başkanımız bununla ilgili önümüzdeki günlerde bir açıklama yapacak. Galatasaray’ı Avrupa’ya taşıyoruz. Sadece Şampiyonlar Ligi’ni kastetmiyorum. Avrupa’nın içine yerleşeceğiz. Çok ciddi atılımlarımız olacak. Temaslarımız bununla ilgiliydi. Avrupa’daki imajımız sabit, değişmez. Ama Avrupa’daki yatırımlar, beklentiler ve projelerin neler olduğunu başkanımız açıklayacak” şeklinde konuştu.

DROGBA ANTALYASPOR MAÇINA YETİŞEMEYEBİLİR 
Drogba’nın gelişiyle ilgili bilgi de veren Arkan, “Drogba’nın ülkesi Afrika Uluslar Kupası’nda elendi. Takım halinde Fildişi’ne döndüler. Sonrasında da Londra’ya geçecek. Eşyalarının nakliyle ilgili 1-2 güne ihtiyacı var. Sanırım bu hafta içerisinde İstanbul’a gelecek. Pazar günkü Antalyaspor maçına yetişmeyebilir. Çünkü FIFA’dan geçici olarak izin alınması gerekiyor. Bu süreçtir, ama takip ediliyor FIFA nezninde. FIFA’nın kuralları, oyuncunun süratle oynatılması yönündedir. Bir geçici lisans verilecek, sonrasında kesin müsadesi gelecek” dedi.

İKİNCİ SERMAYE ARTTIRIMIYLA İLGİLİ SORUN YOK
Başkan yardımcısı Arkan, “İkinci Sermaya Arttırımıyla ilgili olarak SPK bir karar, strateji değişikliğine gitti. Bu kararı bizimle birlikte birkaç şirkete tatbik ettiler. Bu attığımız adımın tamamen iptal olacağı anlamına gelmeyecek. Karar da okunduğunda görülüyor. Yöntem değişikliğine gidilmesi gerekiyor. Biz gerekli hazırlığı yapıp, bu hafta içerisinde tekrar başvuru yapıyoruz. Bu konuda sorun yaşanacağını sanmıyorum. Kulübün müracaatta bir eksiklik yok. SPK uygulama değişikliğine gitti. Biz de saygı duyuyoruz. Onların istediği şekilde başvurumuzu yeniden düzenleyip, tekrar SPK’ya vereceğiz” diye konuştu.

AVRUPA’DAN SPONSORLUK TEKLİFLERİ VAR 
Arkan, “Takımlarımız başarı kazandıkça gelirlerimiz arttı. Sponsorlardan çok şey bekliyoruz. Avrupa’dan sponsorluklar görüşmelerimiz var” dedi.

'BEN OLDUĞUM SÜRECE FATİH HOCA DA OLACAK' DEDİ 
Refik Arkan, “Başkanımız, 'Ben olduğumuz sürece Fatih Terim ile çalışacağım' dedi. Bu konuda herhangi bir değişiklik yok. Fatih Terim bizim için çok önemli bir değerdir. Divan Kurulu üyemiz, 25 yıllık genel kurul üyemizdir” ifadelerini kullandı.

YEŞİL SAHADA TEK PATRON FATİH TERİM’DİR 
Arkan, “Burak ya da diğer oyuncularla ilgili karar sadece Fatih Terim’e aittir. Yeşil sahanın içerisi Fatih Terim’e aittir. Bu konu yönetimin müdahale edebileceği bir konu değildir. Bu kadar büyük hedeflerle hareket ettiğimiz süreçte mutluk suretle her mevkiinin birkaç alternatif olması gerekir. Biz sıkıntılı bir durum yaşamamak için her mevkii de alternatif bulundurmak durumundayız” dedi.

SCHALKE MAÇLARI ÇOK ZOR GEÇECEK 
Başkan Yardımcısı Refik Arkan, “Schalke gerçekten güçlü bir ekip. Almanya’da Dortmund’la birlikte en çok taraftar sayısına sahip takım. Kombinelerinin neredeyse tamamı sezon başındı satılıyor. İlk maçı burada oynayacağız. Fakat çok kolay bir maç olacağını sanmıyorum” diye konuştu.

Hiç yorum yok: