5 Şubat 2013 Salı

Ligde Cimbom 'fark'ı değişmedi


Galatasaray, 2011-2012'de olduğu gibi 2012-2013'ün 20 haftalık bölümünde de en yakın rakibinin 4 puan önünde lider durumda.



Sarı-kırmızılılar, neredeyse yüzde yüz yenilenmiş kadrosuyla şampiyonluk ipini göğüslediği geçtiğimiz sezon, Süper Lig'de 20'inci haftayı 14 galibiyet, 4 beraberlik ve 2 yenilgi sonucu 46 puanla lider tamamlamıştı. En yakın rakibi Fenerbahçe'nin 4 puan önünde yer alan Fatih Terim yönetimindeki Galatasaray, üçüncü sıradaki Beşiktaş'a da 7 puan fark atmıştı.

Cimbom, bu sezon ise savunmanın sigortası Tomas Ujfalusi'nin uzun süreli sakatlığı ve Şampiyonlar Ligi'nde mücadele etmenin getirdiği yoğun maç trafiğinin de etkisiyle Türkiye'de beklentilerin uzağında bir performans sergiledi. Süper Lig'in geride kalan 20 haftasında 10 galibiyet, 7 beraberlik ve 3 yenilgi alan Galatasaray, buna rağmen liderlik koltuğunu kaptırmadı.

Haftalardır zirvede yer alan sarı-kırmızılı takım, ligde şu ana kadar 23 puan kaybetmesine karşın en yakın rakibi Medical Park Antalyaspor'a 4, Beşiktaş'a 5, ezeli rakibi Fenerbahçe'ye de 6 puan fark yaptı.

Hiç yorum yok: