18 Mart 2013 Pazartesi

Drogba'nın hayatı belgesel oldu


Fransa'nın efsanevi oyuncusu Eric Cantona, Fildişi Sahilleri'ndeki iç savaşın bitmesine ön ayak olan Drogba'nın hayatını konu alan bir belgesel çekti.



Fildişi Sahilleri'ndeki ayaklanma sırasında Bouake şehrindeki sorunları bitirmek için öncü olan ve milli maçın o bölgede oynanmasını sağlayan Didier Drogba, yönetmen koltuğunda Eric Cantona'nın oturduğu belgeselde, özgürlükçü yanıyla ön plana çıkarıldı.

Fransa'da oynadığı dönemde de canlı yayınla iç savaşın bitmesi çağrısında bulunan ve olayların çözümünde yardımcı olmak isteyen yıldız oyuncu, bu mücadelesinden zaferle ayrılmış ve ülkesine huzurun gelmesinde katkı yapmıştı.

Galatasaraylı golcünün yanı sıra 4 futbolcu daha bu belgeselde yer alıyor. 1970′li yıllarda askeri darbeler sırasında annesinin bile işkenceye maruz kalmasını gören Şilili Carlos Caszely, Brezilya’nın unutulmaz efsanesi Socrates, Fransa Milli Takımı'ndan ayrılıp Cezayir Kurtuluş Cephesi’nde mücadeleye girişen Rachid Mekhloufi ve savaş sırasında Saraybosna’yı ve evini bırakmayan Pasic, konu edilen diğer futbolcular.

Hiç yorum yok: