11 Mart 2013 Pazartesi

İşte dünyanın en zengin 50 futbolcusu


Toplam kişisel servet bazında dünyanın en zengin 50 futbolcusunu gösteren ‘Goal En Zenginler 2013’ açıklandı. Listede, 30 milyon euroya yaklaşan servetleri ile Galatasaray’ın yıldızları Drogba ve Sneijder de var.



Goal.com tarafından futbolcuların bilinen servetlerinin en doğru ve en kapsamlı şekilde araştırılmasından sonra hazırlanan ve bugüne kadar hazırlanan en gerçekçi zengin futbolcular listesi olma özelliğini taşıyan listenin ilk sırasında, 200 milyon euroluk serveti ile David Beckham yer alıyor.

Barcelona’nın yıldızı Lionel Messi, 134 milyon euroluk servetiyle Beckham’ı takip ediyor. Real Madrid’in süper starı Cristiano Ronaldo, 130 milyon euro tutarındaki servetiyle üçüncü sıranın sahibi. Ronaldo’nun takım arkadaşı Kaka 80 milyon, kariyerini ülkesi Brezilya’da sürdüren Ronaldinho ise 73 milyon euroluk servetiyle beşinci sırada bulunuyor.

Drogba 24'üncü sırada
Goal En Zenginler 2013’de halen Türkiye’de oynayan iki yıldız da yer alıyor. Galatasaray’ın lige verilen arada kadrosuna kattığı Drogba, 29 milyon euroyu bulan servetiyle listenin 24’üncü sırasında. Drogba, Çin kulübü Shanghai Shenhua'ya transfer olmadan önce 24.5 milyon euro servete sahipti. Chelsea'de oynadığı dönemde John Terry ve Frank Lampard'la birlikte kulübün en çok kazanan üç futbolcusundan biri olan Drogba, Chelsea’den ayrılmadan önce 159 bin euro maaş alıyordu ve kişi başına 463 bin euro olarak belirlenen 11.5 milyon euroluk Şampiyonlar Ligi primini 25 takım arkadaşıyla paylaşmıştı.

Sneijder gayrimenkul zengini
Galatasaray’ın devre arası transferlerinden Wesley Sneijder, 25.5 milyon euroluk servetiyle 26’ncı sırada bulunuyor. Sneijder'i İstanbul'a getiren sözleşmeye göre ünlü futbolcu, kulübünden haftada yaklaşık 140 bin euro alıyor. Sneijder'in bugün itibariyle Amsterdam, Madrid, ABD ve Milano'da gayrimenkulleri bulunuyor. İki yıllık İspanya macerasından sonra 2009 yılında Real Madrid'den Inter'e 14.5 milyon euroya transfer olan Sneijder'in, Ajax'tan Real’e geçiş bedeliyse tam 26 milyon euroydu.

Hesaplama nasıl hesaplandı?
Özel banka hesaplarına ve buradaki bedellere erişme olanağı bulunmadığından, bunlar oyuncuların servetlerine dahil edilmedi. Söylentilerin değil, kamuya açık kaynaklarca duyurulan gelir, gayrimenkul, satın alım bedelleri üzerinden hareket edildi. Futbolcuların gelirleri, ödemeye yükümlü oldukları vergiler düşüldükten sonra belirlendi. Bu vergi hesapları da, her ülkenin kanunlarına uygun şekilde yapıldı.

Hiç yorum yok: