5 Mart 2013 Salı

Umut Bulut'a talip çıktı


Rus kulüpleri, Galatasaray'ın Toulouse'dan kiraladığı Umut Bulut için 3 milyon euronun üzerinde teklifler yaptı.



Galatasaray, sezon başında 350 bin euroya kiraladığı milli futbolcunun bonservisi için Toulouse’la 3 milyon euroluk satın alma anlaşması yapmıştı. Ancak sarı-kırmızılı kulübün, milli futbolcu konusunda şimdiye kadar herhangi bir girişimde bulunmaması, Rusların iştahını kabarttı.

Toulouse'la temasa geçen Rus ekiplerinin, Umut’un bonservisi için 3 milyon euronun üzerinde rakamlar önerdikleri ortaya çıktı. Skorer'in haberine göre; Galatasaray’la yaptığı anlaşmaya karşın Rusya’dan gelen cazip teklifleri değerlendirmek isteyen Fransız ekibinin sezon sonunu beklediği ifade edildi.

22 maçta 12 gol 
Didier Drogba transferi ve Burak Yılmaz’ın form tutması nedeniyle kulübeye mahkum olan Umut Bulut, Süper Lig’de 22 maçta forma giyerken, Şampiyonlar Ligi’nde ise 7 karşılaşmada görev yaptı. Ligde 12 golü olan 29 yaşındaki oyuncu, Avrupa arenasında gol bulamadı.

Galatasaray’dan yıllık 1 milyon 250 bin euro alan Umut, maç başı ücreti olarak da 10 bin euro kazanıyor. Tecrübeli yıldızın, Toulouse’la 30 Haziran 2014’e kadar sözleşmesi bulunuyor.

Hiç yorum yok: