10 Şubat 2013 Pazar

'Evvela aklansınlar gelsinler'


Galatasaray Kulübü Başkanı İrfan Aktar, "Fenerbahçe'nin Wesley Snejder transferini engellemek için uğraştığı" iddiasını yineledi.



Beyaz TV'ye konuşan İrfan Aktar, "Fenerbahçe'nin Sneijder'i transfer etmek istediği haberi, Inter takımından geldi. Inter Başkanı Massimo Moratti ile görüşmek istemişler. Okan Buruk'u da Inter'de oynadığı için kafileye davet emişler. Sneijder'in transferiyle ilgili görüşmek istediklerini söylemişler. Moratti, 'Ünal Aysal ile el sıkıştım' diyerek randevu vermemiş. Bu cevapla geri gelmişler. Sneijder'le biz anlaşma sağladığımıza göre sizin daha yüksek fiyat vermeniz lazım. Madem biz pahalı oyuncu alıyorsak, neden daha fazla parayla onu almaya çalışıyorsunuz? Mahkemeden ağır cezalar almış kişilerin şereften, haysiyetten bahsetmesi biraz abes oluyor. Kesinlikle psikolojik bir durum. Fenerbahçe camiasına saygılıyız, ama şu anki yönetimi o saygıyı hak etmiyorlar. Yarası olan gocunur. Neden bu kadar sıkıntı çekiyorlar? Bu insanlar şerefli insanlar. Eğer 'Böyle bir görüşmeye gitmedik' diyorlarsa tamam. Bu duyumlarda böyle de olur, öyle de olur. Ama Didier Drogba, yaptığı açıklamada 'Bana 1 milyon euro fazla verdiler' diyor" ifadelerini kullandı.

Fenerbahçe Kulübü resmi internet sitesi aracılığıyla yapılan açıklama konusunda ise Aktar, "Başkanın bugünlerde psikolojisi bozuk. Biz bu işi daha fazla takip etmek istemiyoruz. Yayınladıkları deklarasyonda kullandıkları ifadeleri kendilerine iletiyorum. Seviyesiz ifadeler. Bu lafları eden insanların devam eden davalardan aklanması lazım. Türkiye, şike listesinde en üstte yazıldıysa bunun sebebi tabii ki Galatasaray değil. Ülke futbolunun adını kötüye çıkardılar. Evvela aklansınlar gelsinler, sonra şeref ve haysiyeti konuşuruz. Şimdiye kadar efendiliğimizden bunları söylemedik, ama karşımızdaki insanların da aynı saygı göstermesi gerekir. Aşırı hırs insanın aklının önüne geçer. İlla şampiyon olacağım diye uğraşırsanız önünüze yanlış bir fatura çıkar. Beni en çok üzen şey benim ülkem şike listesinin ilk sırasında" dedi.

Aktar sözlerini şöyle sürdürdü:
"Fenerbahçe camiası önemli bir kurum, ama şu anda yönetimde olan insanların psikolojik dengelerinde sorunlar var. Taraftarıyla, TFF ile bizimle itilaflı olamaz. Fenerbahçe'nin başına her zaman iyi şeyler gelmesini isteriz. Çünkü Fenerbaçeli çok dostumuz var."

Hiç yorum yok: