10 Şubat 2013 Pazar

Tarihte bugün; Kazanırken kaybetmek...


Galatasaray, 20 sene önce bugün, Türkiye Kupası'nda güçlü rakibini 3-0 yense de bunun sevincini yaşayamadı.



1992-1993 sezonunda Karl Heinz Feldkamp ile yola çıkan Galatasaray, katıldığı tüm kupalarda şampiyonluk için mücadele ediyordu.

Ligde Beşiktaş ile şampiyonluk mücadelesi veren Galatasaray, Türkiye Kupası’nda da finale yaklaşıyordu. Türkiye Kupası yarı finalinde rakipse Trabzonspor’du. İki takım yarı finalin ilk karşılaşmasında 10 Şubat 1993 tarihinde Ali Sami Yen Stadı’nda bir gündüz maçında karşı karşıya geldiler.

Galatasaray karşılaşmadan Mustafa Kocabey, Tugay Kerimoğlu ve Falko Götz’ün penaltıdan attığı golle 3-0 galip ayrılmıştı ama bu maçta hafızalara kazınan olay 43. dakikada yaşanmıştı.

Galatasaray A Takımına o sezon PAF takımdan yükselen ve gösterdiği performansla milli takıma kadar yükselen Okan Buruk’un, orta sahada girdiği bir mücadele ayağı kırılıyor ve Okan sahayı sedyede, gözyaşları arasında terk ediyordu.

Galatasaray ilk maçta, güçlü rakibi karşısında turu geçebilecek avantajlı skoru yakalasa da, bunun sevincini yaşayamıyor ve genç futbolcu Okan sezonu kapatıyordu.

Galatasaray, o sezon Türkiye Kupası yarı final ikinci maçında Trabzonspor’a deplasmanda 3-1 mağlup olmuş ve finale kalmıştı. Takımımız, finalde ise ezeli rakibi, Beşiktaş’ı Ali Sami Yen Stadı’nda 1-0 mağlup etmiş ve İnönü Stadı’nda alınan 2-2 beraberlikten sonra Türkiye Kupası’nda uzanmıştı.

Hiç yorum yok: