15 Şubat 2013 Cuma

İki hafta gecikmeli liderlik


Galatasaray, 15 Şubat 1998 tarihinde konuk ettiği Fenerbahçe ile 2-2 berabere kalırken, sezon sonunda mutlu sona ulaştı.



Galatasaray’ın üst üste dört sezon şampiyonluğu yakaladığı 1996-2000 yılları arasında en çekişmeli mücadelelerden bir tanesi 1997-98 sezonunda yaşanmıştı. Sezon başında istediği performansı sergileyemeyen Galatasaray, ligde ilk yarı biterken Fenerbahçe’nin 9 puan gerisinde kalmıştı.

İlk yarı biterken Galatasaray’ın şampiyonluk yolunda havlu attığı yorumları yapılmaktaydı. Fakat sezonun ikinci devresinde alınan üst üste galibiyetlerle Galatasaray zirve yarışına ortak olmuş ve ligin 22. haftasında oynanacak Fenerbahçe maçı öncesinde karşılaşmadan galip ayrıldığı takdirde lider olma şansını yakalamıştı.

Dönemin Başkanı Faruk Süren, bu maç öncesinde “15 Şubat Pazar günü saat 20:45’te lideriz” diyerek takımına olan güvenini dile getirmişti. Bu atmosfer altında Ali Sami Yen Stadı’nda oynanan Galatasaray-Fenerbahçe maçında ilk golü Fenerbahçe Okocha ile 32. dakikada buldu. Bu gole 42. dakikada Hagi cevap verdi. İkinci yarıya hızlı başlayan Galatasaray, Hakan Ünsal’la 57. dakikada bir gol bulmuş ve 2-1 öne geçmişti.

Karşılaşmanın geri kalanında taraftarın da desteği ile çok rahat bir oyun sergileyen Galatasaray, karşılaşmanın son dakikalarına girilirken, kalesinde beklemediği bir gol görmüş ve karşılaşma 2-2 berabere sonuçlanmıştı.

Teknik direktör Fatih Terim maç sonrasında karşılaşmayı, “yazık oldu” diyerek özetlemiş, Fenerbahçe teknik direktörü Otto Bariç ise maç sonunda “Galatasaray bu sezon liderliği unutsun” demişti.

Galatasaray, o hafta amaçladığı liderliğe ulaşamamış, fakat iki hafta sonra oynanan Beşiktaş maçını 3-2 kazanarak zirveyi yakalamıştı. 24. haftada yakaladığı liderliği sezon sonuna kadar sürdüren Galatasaray, 12. şampiyonluğuna ulaşıyordu.

Galatasaray: Mehmet - Bülent, Popescu, Filipescu - Okan, Ergün, Tugay, Hagi (Emre Dk.81), Hakan Ünsal – Hakan Şükür, Arif (Vedat Dk.84)
Yedekler: Volkan, Osman, Feti, Mehmet, Lutu

Fenerbahçe: Rüştü - İlker, Saffet Akbaş, Högh, Mustafa Doğan - Tayfun (Kubilay Dk.70), Tuncay (Taner Dk.58), Okocha), Erol - Boliç, Saffet Sancaklı(Faruk Dk.81)
Yedekler: Murat, Halil İbrahim, Atilla, Serkan

Goller: Okocha (Dk.32), Hagi (Dk.42 - Pen.), K.Hakan (Dk.57), Boliç (Dk.88)

Hiç yorum yok: