7 Şubat 2013 Perşembe

Ünal Aysal'dan eleştirilere yanıt


Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal, Divan Kurulu Başkanı İrfan Aktar'ın gündeme bomba gibi düşen sözlerini yorumlarken, Drogba ve Sneijder transferleri hakkında konuştu.



Sporda gelişim konulu konferansta CNBC-E'ye canlı yayında konuşan Ünal Aysal, Fenerbahçe Kulübü'nün 'özür dileyin' şeklinde yanıt verdiği İrfan Aktar'ın sözleriyle ilgili olarak, "Divan başkanımız eğer bir söylemde bulunduysa, arkasında bir şeyler vardır. Ben başkan olarak bu tarz spekülasyonlara katılmam. Daha önce de bu konuda bir açıklama yapmıştık" dedi.

Aysal, 'yüksek maliyet' eleştirilerine, "Didier Drogba ve Wesley Sneijder çok başarılı olacaklar. Buraya isteyerek ve başarı kazanmak için geldiler. Sneijder'in yaşı 28. Bu yaştaki futbolcu, mesleğinin zirvesindedir. Didier Drogba tecrübesi, kapasitesi ve fizik gücüyle İngiltere'de oynayabilecek durumda. Her transferi Fatih Terim'le görüşerek yaptık. Galatasaray Başkanı, teknik direktörden onay almadan transfer yapmaz. Her şeyin bir fiyatı var. Sneijder ve Drogba transferleri, en uygun maliyetle gerçekleşti. Ödenen ve ödenecek rakamlar dahil yıllık maliyetleri 6 milyon euro" yanıtı verdi.

Galatasaray Başkanı, Didier Drogba'nın yarın İstanbul'a geleceğini, ancak yıldız futbolcu için Türk Telekom Arena'da özel bir tören yapmayacaklarını açıkladı.

Ünal Aysal, altyapının henüz ihtiyaçları karşılayamadığını belirterek, "Önümüzdeki yıllarda iç ve dış transferlerde aktif olacağız. Altyapımızdaki elamanlar şu anda rekabetçi ortama hazır değil. Bu nedenle transferler birkaç sezon daha devam edecek. Galatasaray ideal kadrosunu bulana kadar çalışmalar sürecek" ifadelerini kullandı.

Hiç yorum yok: