3 Mart 2013 Pazar

Aysal: Kredi almayacağız


Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal, ikinci sermaye artırımı kararıyla ilgili çarpıcı bir açıklama yaparken, Sermaye Piyasası Kurulu'nun (SPK) birçok firmanın önüne kestiğini söyledi.



Akşam Gazetesi'ne röportaj veren Ünal Aysal, "Sadece Galatasaray için değil, bütün kulüpler için ciddi bir mesaj verilmesi gerekiyor. Bütün kulüplerin ciddi bir sermaye yapısına ihtiyacı var. Devletin de kulüplerin sermayelerinin güçlenmesi konusunda engel çıkarma değil, bu kulüpler üzerinde baskı kurması lazım. Hepimizi zorlaması lazım. Ne yaparsanız yapın sermayenizi güçlendirin diye. Beşiktaş mesela sermaye artıracaktı fakat SPK'nın düzenlemesi nedeniyle artıramıyor. Kendisini kurtarması için sermayesini artırması gerekiyor. Sermayesi düşük olan bir kuruma hiç kimse beş kuruş para vermez" dedi.

FENERBAHÇE DE AYNISINI YAPTI
Fakat zamanla bunun yeterli olmadığını gördük. İkinci sermaye artırımına gitmek için başvuruda bulunduk. SPK'ya müracaatımızın üzerinden 5 ay geçmiş. 5 ay boyunca her gün bir belge istemişler. Ne isterlerse de hepsini vermişiz. En sonunda bu iş oldu diye bakarken, SPK'dan bir mektup geldi. Biz kural değiştirdik ve bunu yapamazsınız diye. İleride gelecek bir alacağın bugüne discount edilerek yüzde 11'le, onu bir reel alacak haline getirilmesi ve bunun da sermayeye eklenmesine itiraz edildi. Bu ilk defa yapılan bir işlem değil. Fenerbahçe bir yıl öncesinde aynısını yapmış. 30 senelik kira alacağını bugünkü değerine getirmiş, işi halletmiş. Yanlış hatırlamıyorsam 150 milyon liralık bir işlem. Şikayet etmek için söylemiyorum. Doğru yapmışlar kanuni bir işlemdir. Örnek olarak söylüyorum.

SPK ASLINDA BİRÇOK FİRMANIN ÖNÜNÜ KESTİ
Aysal, "İkinci sermaye artışımız ölümcül bir konu değil. Birincisi ölümcüldü.İkinci sermaye artırımının arkasındaki neden, Galatasaray'ın 5 yıllık nakit programını şekillendirebilmek. SPK şimdi bunu nakit olarak yapabilirsin dedi. Bu sadece bizim değil, birçok firmanın önünü kesti. Biz de bunu nakit de yaparız dedik. Bunun hesabını yapıyoruz. Nasıl ve ne kadarlık yaparız, buna çalışıyoruz ve bunu yapacağız. Bunun için kredi almayacağız. Gelirlerimizi ayarlıyoruz. Evet bunu bir ay içinde yapamayacağız ama belki üç belki beş ay içinde yapacağız" ifadelerini kullandı.

Hiç yorum yok: