1 Mart 2013 Cuma

PFDK'ya iki ayrı sevk, 3 katı ceza


Disiplin Kurulu'na göre, 'Yazıklar olsun. Böyle adalet mi olur? Bu raporu yazdırmayacağım' sözleri, "Büyük takımlar 14'e 11 oynuyor, 3 hakem artı 11 futbolcu. Hakemler elinden geleni yapıyor" sözlerinden daha ağır.



Kasımpaşa futbolcusu Sancak Kaplan, Şükrü Saracoğlu Stadı'nda Fenerbahçe'ye 3-1 mağlup oldukları maç sonrası yayıncı kuruluşa şu açıklamayı yaptı:
"Şuna değinmek istiyorum. Büyük takımlardan içerideki sahalarda puan ya da puanlar almak çok zor. Çünkü büyük takımlar, içeride 14'e 11 oynuyor. Bu da 3 hakem artı 11 futbolcu. O yüzden buradan puan ya da puanlarla dönmek gerçekten çok zor. Çünkü hakemler elinden gelen her şeyi yapıyor, büyük takımlara puan ya da puanlar vermek için. Bugün de bunu yaşadık. Gördük aynen. Bu sezon bize 3 penaltı verildi, 3'üne de baktığında yakından uzaktan alakası olmayan penaltılar. Hakem bugün maalesef, maalesef diyorum baskıya dayanamadı."

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), hem Fenerbahçe maçını yöneten Hüseyin Sabancı hem de büyük takımların maçlarında görev yapan birçok Süper Lig hakemini hedef alan bu sözleri nedeniyle İstanbul ekibinin tecrübeli savunma oyuncusuyla ilgili, "Sportmenliğe aykırı açıklamaları nedeniyle 1 maç men ve 10 bin TL para cezası" kararı verdi.

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim'in PFDK'ya sevk raporunda ise şu ifadeler yer aldı:
"...Devre arasında hakemlere hitaben 'Yazıklar olsun. İkinci yarıda daha kötü yönetmeye devam edin' diye yüksek sesle bağıran ve alkışlayan, hakemlerin kendisine dönerek bakması üzerine yine hakemlere hitaben 'Hoca ne bakıyorsunuz. Ben size bir şey söyleyince ceza alacağım öyle mi? Böyle adalet mi olur?' diye yüksek sesle bağıran, maç bittikten 1 dakika sonra da soyunma odalarına giden koridorda hakemlerin arkasından 'Size bu raporu yazdırmayacağım, size bu zevki tattırmayacağım' diye yüksek sesle bağıran..."

Sancak Kaplan'ın 1 maç men ve 10 bin TL para cezasına çarptırıldığı toplantıda, Orduspor maçının devre arasında tribüne gönderilen Fatih Terim için de "Müsabaka hakemine yönelik sportmenliğe aykırı hareketi, ihraç sonrası ve müsabaka esnasındaki sportmenliğe aykırı hareketleri ve ihraç sonrası müsabaka hakemine yönelik sportmenliğe aykırı hareketi" gerekçesiyle 3 maç soyunma odası ve yedek kulübesine giriş yasağı ile 30 bin TL para cezası verildi.

Hiç yorum yok: