1 Mart 2013 Cuma

UEFA'dan Milan Baros'a büyük onur


Galatasaray'dan futbola başladığı kulüp olan Banik Ostrava'ya geri dönen Milan Baros, Çek Cumhuriyeti'nde çıktığı ilk mücadele sonrası UEFA tarafından 'haftanın oyuncusu' seçildi.



Hafta sonu çocukluk kulübüyle 11 yıl sonra ilk maçına çıkan 31 yaşındaki oyuncu için 0-0 sonuçlanan ilk maçında gol atamamasına rağmen, 'kahraman olmak için bir şeyleri kanıtlamaya ihtiyacı yok' ifadeleri kullanıldı.

Sporx'in haberine göre; Baros'un ilk maçından sonra yaptığı 'ilk yarı boyunca midemde kelebekler uçuştu. Uzun zamandır böyle bir heyecan yaşamamıştım. Hala böyle hissedebilmekten dolayı mutluyum, çünkü bu futboldan zevk aldığım anlamına geliyor' açıklamalarına da yer verildi.

Ayrıca Liverpool ve Galatasaray'da hayatını rahat bir şekilde sürdürmeyi sağlayacak birikimi yapmış olduğu belirtilen tecrübeli golcünün Banik Ostarava'dan aldığı maaşı doğrudan altyapı sistemine harcadığına vurgu yapıldı.

EN İYİ TAKIM SWENSEA, EN İYİ GOL ROBBEN'DEN
Haftanın takımı olarak İnigltere Lig Kupası finalinde Bradford City'yi 5-0 gibi farklı bir skorla geçerek zafere ulaşan Swensea City seçilirken, haftanın golünü de Bayern Münih'in Almanya Kupası'nda Borussia Dortmund'a karşı attığı gol kazandı.

Hafta arasında kendi heykelini yaptırma kararı gündeme bomba gibi düşen Milan'ın İtalyan yıldızı Mario Balotelli de UEFA tarafından onurlandırıldı ve 'Haftanın heykeli' ödülüne layık görüldü.

Hiç yorum yok: