14 Ekim 2011 Cuma

680 günlük hata !

Galatasaray'ın Pazar günü Türk Telekom Arena'da Bursaspor ile oynayacağı karşılaşmayı Hüseyin Göçek yönetecek. Bu atama, tam 22 ay sonra ilk kez Galatasaray ile Göçek isimlerini yan yana getirdi.

Nitekim 35 yaşındaki hakem, 5 aralık 2009'dan sonra (680 gün) sarı-kırmızılı takımın resmi bir maçında düdük çalacak. Peki liderlik hedeflenirken hayal kırıklığıyla sonuçlanan o mücadelede neler yaşandı?

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, "Lig bu hakemlerle bitmez" szöleriyle Eskişehirspor yenilgisinin faturasını hakemlere kesti. Olay açıklamadan bir gün sonra Cimbom, 15. haftanın kapanışında Ali Sami Yen'de konuk ettiği İstanbul Belediye'den 90+4’ten yediği golle galibiyeti ve liderliği kaçırdı.

Harry Kewell'ın pozisyonuna korner yerine aut verip sonuca etki ettiği ileri sürülen Göçek, taraftarların ve futbolcuların hedefi oldu.

Öyle ki Mustafa Sarp, Hasan Ali Durtuluk'un kaydettiği golden sonra sinirlenip formasını yırttı. Tecrübeli orta saha oyuncusu, karşılaşmanın ardından pozisyonu "Hakeme küfür etmemek için yaptım" şeklinde anlattı.

Son dakikalarda oyundan alınan kaptan Arda Turan, büyük bir hışımla Göçek’in üzerine yürüdü. Soyunma odası koridorlarında ise cezası nedeniyle forma giyemeyen Sabri Sarıoğlu, hakemlere “Yazıklar olsun” diye bağırdı.

Taraftarlar, kararlarını beğenmedikleri Hüseyin Göçek'i zaman zaman küfürlü tezahüratla protesto ettiler. Oyuncu ve seyirciler kadar yöneticiler de hakeme tepkiliydi. İkinci Başkan Mehmet Helvacı, basın mensuplarının hakemle ilgili sorusuna, "Göçek'in çok formda olmadığını düşünüyorum. İyi maç yönettiği söylenemez" yanıtını verdi.

Hiç yorum yok: