20 Ekim 2011 Perşembe

Değişmez ikili

Herkes gitti, Onlar kaldı... Galatasaray'da beşinci sezonlarını geçiren iki milli futbolcu, son yıllarda takım içerisinde yaşanan müthiş sirkülasyona rağmen formalarını kaybetmedi.

Galatasaray, 2007-2008 sezonu öncesi Karl Heinz Feldkamp'ın göreve gelmesiyle 'yeniden yapılanma' sürecine girdi. Alman çalıştırıcının raporu doğrultusunda yönetim, 20'den fazla futbolcuyla yollarını ayırırken, 5'i yabancı olmak üzere 12 transfer gerçekleştirdi.

Geride kalan 4 yılda; Lincoln, Linderoth, Nonda, Barusso, Bouzid, Serkan, Emre, Volkan ve Orkun'un ardından son olarak mukavelesi sona eren Barış Özbek'in bileti kesildi. Nitekim Kalli'nin getirdiği isimlerden sadece ikisi takımda kalmayı başardı.

Söz konusu dönemde kendileri dışında 53 tansfer yapılmasına rağmen stoper Servet Çetin ve sol bek Hakan Balta, sakatlıklar ve kart cezaları hariç ilk 11'deki yerlerini korudular.

Kaleye sırasıyla Orkun, Aykut, Sanctis, Franco, Zapata ve Muslera geçti. Ön liberoda Linderoth, Barusso, Barış, Mustafa Sarp ve Cana görev yaptı. İleri uçta Nonda, Yaser, Jo ve Mehmet Batdal ile gol arandı. Orta alanda ise Lincoln, Elano, Misimovic, Santos, Kewell, Keita ve Pino mücadele etti.

Defansın göbeğindeki rakipleri Emre Güngör, Bouzid, Emre Aşık, Meira, Gökhan Zan ve Neill'a karşın milli stoper Servet, son maç dışında hep 11'de sahaya çıktı. Aynı şekilde Hakan, savunmanın solunda Volkan, Alparslan, Caner, Insua ve hala kadroda yer alan Çağlar'a formayı vermedi.

Hiç yorum yok: