Yaşadığı şampiyonluk, kazandığı madalya ve ödüller o kadar çok ki evinde mini bir müze var... Kariyeri boyunca sadece Galatasaray'ın başarısı için mücadele eden 'Berlin Panteri', sayısız rekorla sarı-kırmızılı kulübün tarihine geçmeyi başardı.
Futbola santrfor olarak başlamıştı. Galatasaray'ın voleybol takımında oynuyor, aynı zamanda Galatasaray genç takımında gol yükünü çekiyordu. Bir gün Galatasaray Lisesi'nin avlusunda top oynarken, yukarıdan maçı izleyen teknik direktör Molley tarafından hayatı değişti. Maç sonrası kendisini yanına çağıran Molley, 'Santrfor oynarken 3-5 sene sonra kaybolursun. Eğer kaleye geçersen en az 15 sene oynarsın' dedi. Bu düşünce mantıklı geldi ve 18 yıl 'bir numara'yı taşıdı.
Galatasaray Kulübü tarafından bu sezon başlanan 'Efsanelere Saygı Günleri' adlı proje kapsamında Pazar günü Bursaspor ile oynayacak karşılaşma, kaleci Turgay Şeren'e adanacak.
A Milli Takım'da 50 kez görev yapan Şeren, 1951'de Federal Almanya'ya karşı 2-1 galip geldiğimiz karşılaşmada sergilediği performansla 'Berlin Panteri' lakabını aldı. Bu maç sonrası ünlü Alman dergisi Kicker, Şeren'i "Bir insan nasıl bu kadar yükseğe sıçrayabilir?" başlığıyla kapağına taşıdı.
Sarı-kırmızlı kulübün tarihine adını altın harflerle yazdıran efsane eldiven, 1949 ila 1967 yılları arasında 631 kez sarı-kırmızılı formayı terletti ve bu istatistikle, Cimbom'da aralıksız (başka bir takıma kiralık gitmeden) 10 yılı aşkın süre mücadele eden 15 isim arasına girdi.
Galatasaray Lisesi mezunu Şeren, aynı zamanda en uzun süre A takımda kalan futbolcu unvanının da sahibi. Öyle ki Şeren, 1987-2005 arasında Cimbom'un başarısı için ter döken Bülent Korkmaz'ın önünde Aslan'ın 'en kıdemli'si onuruna erişti. Üçüncü sırada ise 1976-1991 arasında aralıksız Galatasaray'da oynayan Cüneyt Tanman yer alıyor.
Berlin Panteri, sarı-kırmızılı kaleyi 55 kez Fenerbahçe'ye karşı korurken, ezeli rekabette en çok forma giyen futbolcu unvanını elinde bulunduruyor.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder