23 Ekim 2011 Pazar

Cimbom'da VIP sıkıntısı !

Nakit akışını sağlamak için yeni gelirler peşinde koşan Galatasaray Yönetimi, bir nebze olsun nefes aldırması hedeflenen bazı kaynaklarda ise hayal kırıklığı yaşıyor.

Sırtındaki borç kamburu nedeniyle hareket imkanı kısıtlanan Galatasaray'ın sıcak para sıkıntısı herkesin malumu. Ünal Aysal yönetimi, her ay yaklaşık 16 milyon dolarlık kulüp harcamasını karşılamak için yoğun mesai harcıyor. Ancak temlik altındaki gelirler nedeniyle bu hiç de kolay değil.

Hal böyle olunca, nakit akışını sağlamak için yeni gelir kalemleri oluşturmak şart. Yönetimin hedeflediği kaynaklardan biri de Aslantepe'deki VIP koltuklar.

Türk Telekom Arena'da 4 bin 845 VIP koltuk bulunuyor. 2009 yılı Nisan ayında başlanan satışlarda, bir yıl sonra bin 300, 15 Ocak tarihindeki açılıştan önce 2 bin 400 rakamına ulaşıldi. Ayrıca stadın devir sözleşmesiyle birlikte protokoldeki 300 koltuk, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'ne verildi.

Yeni sezon öncesinde oluşan tabloya göre, alıcı bulmayan 2 bin 100 VIP koltuk, kulüp kasasına yıllık asgari 13.5 milyon dolar girmesini engelledi. Satışlar 3 yıllık yapıldığı için söz konusu rakam 30.5 milyon dolar anlamına geliyor.

Yönetimin 15 Eylül'de başlattığı kampanya ise 15 Ekim'de sona erdi. Ancak sezonluk ödeme kolaylığı ve GS Bonus sahiplerine 12 taksit fırsatı sağlayan kampanyaya beklenen ilgi gerçekleşmedi.

Hiç yorum yok: