17 Ekim 2011 Pazartesi

Her maç 1 milyon dolar

Müthiş bir atmosfere sahip Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena'da galibiyet serisini sürdüren Cimbom, aynı mutluluğu stat gelirinde tam anlamıyla yaşayamıyor.

Geçtiğimiz sezon 19 bin kombine satan Galatasaray, 52 bin 600 kapasiteli Aslantepe'de oynanan maçlar için 30'er bin bilet satışa çıkardı. Biletlerin tamamen tükenmesi durumunda elde edeilecek hasılat 3 milyon liraydı. Derbilerde ise söz konusu rakam 4 milyon liraya çıkıyordu.

Ancak Ali Sami Spor Kompleksi Türk Telekom Arena'da geçen sezon oynanan 10 resmi karşılaşmada, tribünlerin büyük ölçüde boş kalması nedeniyle 20 milyon liralık gelir kaybı oldu. Bu zararda, seyircisiz Trabzonspor ve Konyaspor maçlarının etkisi de büyüktü.

Toplam 7 bin kombine satılan yeni sezonda ise 3 mücadeleye ev sahipliği yapan TT Arena, ortalama 33 bin 755 taraftarı ağırladı. Çevre düzenlemesi sorununun çözülememesi sebebiyle Samsunspor, Eskişehirspor ve Bursaspor karşılaşmalarının hasılat kaybı yaklaşık 4 milyon lira oldu.

Sarı-kırmızılı camianın yıllardır özlemini çektiği modern statta, 13 maçlık zarar 24 milyon TL'yi (13 milyon dolar) bulurken, maç başına bir milyon dolar daha az hasılat elde edildi.

1 yorum:

Marat dedi ki...

zarar demek yanlış olur, kardan zarar denmeli, bir de kıstas yöneticilerin umut ettikleri değil, ali sami yen e göre edinilen kazanım olmalı