12 Ekim 2011 Çarşamba

Baros'a 23 darbe !

Galatasaray'da sezon başından bu yana performansı tartışılan Milan Baros, son maçlarda 11'deki yerini Elmander'e kaptırdı. Çek yıldızın düşen performansında en büyük etken transfer dönemindeki kafa karışıklığı. Kuşkusuz artık Baros da 'ne yaparsa yapsın' takımda kalacağına inanmıyor.

Sarı-kırmızılı taraftarlar, geçen sezon sakatlığı nedeniyle bekleneni veremeyen Milan Baros'tan bu sezon patlama bekliyordu. Ancak şu ana kadar beklenen olmadı. İstanbul Belediye maçından sonra Fatih Terim'in "Devre arasına kadar idare edeceğiz" sözleriyle eleştirdiği Çek futbolcu, ikinci haftadan sonra kulübeye hapsoldu.

Transferin son günlerinde Rusya'dan teklif almasına karşın yabancı golcü takviyesi gerçekleşmeyen Terim'in isteğiyle takımda tutulan 29 yaşındaki forvetin, Ocak'ta gönderilip yerine kaliteli bir golcü alınmasına kesin gözüyle bakılıyor. Nitekim Baros'a Arap takımlarının ilgisi halen devam ediyor.

Peki Türkiye'de gol krallığı yaşayıp kısa sürede tribünlerin sevgilisi olan Baros, Liverpool maçının da etkisiyle sakatlıktan sonra kendisinden 'muhteşem geri dönüş' beklenirken nasıl 'istenmeyen adam' haline geldi? Yeni Aslanlar'a yüksek maliyetli sözleşmeler yapılmasına rağmen Baros'un yıllık ücreti ağızlara sakız edildi?

Aslında 'devre arasında takımdan ayrılmayı kafasına koydu' haberlerine varan bu süreçte, her transfer görüşmesinin basına sızmasını, doğru veya yanlış her gün sayısız ismin gazetelerde manşete çıkmasını engelleyemeyen yönetimin de payı oldukça büyük.

Öyle ki yaz döneminde Galatasaray, transfer haberlerinde en çok ismi geçen takım olmuştu. Sadece Ağustos ayı boyunca sarı-kırmızılılar, toplam 3 bin 73 transfer haberinde yer aldı.

2010-2011 sezonunun son düdüğü ile transfer döneminin tamamlandığı 5 Eylül tarihleri arasındaki 105 günde Galatasaray, 2'si forvet olmak üzere 10 futbolcuya imza attırmasına karşın gündeme gelen futbolcu sayısı 60 oldu.

Bu rakamın 11'ini kaleciler oluştururken, 23 forvetin adı Galatasaray'la birlikte anıldı. 'Asparagas' diye düşünülebilir, ancak birçok futbolcuyla görüşmelere başlandığı KAP'a bildirildi. Üstelik Başkan Ünal Aysal ve yöneticiler tarafından basında çıkan çoğu isme teklif yapıldığı doğrulandı.

Hiç yorum yok: