11 Ekim 2011 Salı

Yeni prens kim olacak?

Sabri, Uğur, Fatih, Kerem, Emre, Cafercan... Türk futbol sahnesine sayısız oyuncu sunan Fatih Terim, Galatasaray formasını uzun yıllar terletecek yeni bir genç yetenek için kolları sıvadı.

Galatasaray A2 Takımı, yeni sezona 3-0'lık Denizlispor galibiyetiyle başladı. Florya Metin Oktay Tesisleri'nde oynanan karşılaşmayı A Takım Teknik Direktörü Fatih Terim de yerinde takip etti.

Genç futbolculara verdiği önemle bilinen, ancak Emre Çolak ve Aydın Yılmaz'dan beklediği verimi alamayan Terim'in, milli maç arasını fırsat bilip gözünü alt yapıya çevirmesi dikkati çekti. Nitekim İmparator'un tribünde yer alması genç yetenekler için büyük önem taşıyor.

Zira Florya'da yetişen Fatih Akyel, Emre Belözoğlu, Gürol Azer, Kerem İnan, Alper Tezcan, Ceyhun Müderrisoğlu, Servet Gökçen, Ahmet Görkem Görk, İlker Erbay, Sedat Debreli, Uğur Uçar, Sabri Sarıoğlu, Cafercan Aksu ve Mülayim Erdem'e ilk kez A takım formasını veren isim Fatih Terim'di.

Sarı-kırmızılı kulüpte profesyonel olan Orkun Usak, Rasim Vardar, Onur Çubukçu, Sinan Turan ve Eyüp Kaymakçı da İmparator'un görev yaptığı 1996-2000 ve 2002-2004 yılları arasında ilk kez A takım kadrosuna girmiş, ancak resmi maçlarda süre alamamışlardı.

Hiç yorum yok: