4 Ekim 2011 Salı

Yerli in, yabancı out

Futbol Federasyonu'nun 'sınırsız yabancı' kararına karşın Galatasaray, bu hakkı kullanmamayı tercih etti. Nitekim Cimbom, son dönemde yerli ağırlıklı kadrolarla başarı arıyor.



Galatasaray'da yeni sezon öncesi sözleşme imzalanan 6 yabancı futbolcuyla birlikte kadrodaki yabancı sayısı 7'ye yükseldi. Ancak sarı-kırmızılı takım, sakatlıkların da etkisiyle bu sezon oynadığı 5 maçta, sadece 97 dakika sahada 6 yabancıyla boy gösterdi.

Ankaragücü sınavının son 16 dakikasında kontenjan hakkını sonuna kadar kullanan Galatasaray, Karabükspor mücadelesinde kaleci Muslera'nın kızardığı 14. dakikaya kadar, Samsunspor'a karşı ise 67 dakika boyunca TFF'nin izin verdiği maksimum sayıda ithal isimle mücadele etti.

Aslında bu tablo, Cimbom için sürpriz sayılmaz. Sarı-kırmızılılar, 3 Ekim 2010-3 Ekim 2011 tarihleri arasında 27 lig ve 6 Türkiye Kupası olmak üzere 33 resmi maç oynadı. Söz konusu sürede (2 bin 970 dakika) Aslan, 6 yabancılı kadrosuyla toplam 843 dakika (yüzde 28.3) mücadele verdi.

Geçtiğimiz sezon Süper Lig'de Sivasspor, Beşiktaş, Kasımpaşa ve Konyaspor ile kupada Şekerspor ve Antalyaspor karşısına 2 ithal futbolcuyla çıkan Cimbom'un, son bir yılda sadece 4 maçta (Buca, Karabük, Fenerbahçe, Gaziantep), 90 dakika tam kontenjanla sahada yer alması ise dikkati çekti.

Hiç yorum yok: