3 Ekim 2011 Pazartesi

Arena'ya GSGM tabelası

Hem inşaat hem de Galatasaray'a devir süreci ciddi tartışmaları beraberinde getiren Aslantepe, bu kez de sarı-kırmızılı taraftarların tepkisini çekecek bir gelişmeyle gündemde.



Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü (GSGM) ile Galatasaray arasından imzalanan Türk Telekom Arena'nın devir sözleşmesinde, "Kulüp, stadın otobandan görünen cephesine okunabilecek büyüklükte (Bu stat GSGM'ye aittir) yazılı ve GSGM logolu tabela asıp, gece ışıklandırmasını yapmalıdır" maddesi yer alıyordu.

Öyle ki bu madde, Haziran ayında Aslantepe'de kriz yaşanmasına neden olmuştu. Yüklenici firma VARYAP-Uzunlar, stada GSGM tabelası asılmadığı için 19 Mayıs bayram töreninde büyük hasar gören Arena'nın çimlerini yenilememişti.

Bunun üzerine Galatasaray Yönetimi, zemini kendi imkanlarıyla yenileme kararı almış, böylece camiada krizin sona erdiği düşünülmüştü. Ancak GSGM, 'tabela' maddesinden vazgeçmedi. Israrla karşı çıkmasına rağmen sarı-kırmızılı kulüp, imza altına alınan yükümlülüğün yerine getirilmesine izin verdi.

Spor Toto Süper Lig'in 6. haftasında oynanacak Bursaspor karşılaşmasında, TT Arena'da "Bu stat GSGM'ye aittir" tabelası yer alacağı öğrenildi. Aynı tabelanın diğer statlarda olmaması ise Galatasaraylı taraftarların tepkisini çekeceğe benziyor.

Hiç yorum yok: