10 Ekim 2011 Pazartesi

Pierre'den Podolski'ye 15 yıl...

Galatasaray, transfer döneminde Lukas Podolski'yi kadrosuna katmak için büyük uğraş vermiş, ancak Köln'ün olumsuz yanıtı üzerine imzalar atılamamıştı. Türkiye-Almanya maçı sonrası "Gelecekte ne olacağını bilemeyiz” sözleriyle İstanbul’a gelebileceği mesajını veren 26 yaşındaki oyuncu, Galatasaray yönetimini yeniden harekete geçirdi.



Fatih Terim'in takviye isteği ve '10 numara' boşluğu düşünüldüğünde, Polonya asıllı futbolcu, sarı-kırmızılılar için biçilmiş kaftan. Ancak tarihin tozlu raflarında, olası transferle ilgili ilginç bir detay ortaya çıkıyor. Nitekim yıldız isim, bir anlamda Cimbom'un uzun süreli sessizliğini de bozacak.

Galatasaray'da 2011-2012 sezonuna kadar 99 yabancı futbolcu forma giydi. Elmander, Ujfalusi, Muslera, Melo, Eboue ve Riera'yla birlikte bu sayı 105'e çıktı. Yugoslav, Rumen, İngiliz ve Brezilyalı oyuncuların çoğunlukta olduğu kadrolarla başarı arayan Cimbom'da, 105 yabancının sadece yüzde 4.7'sini Almanlar oluşturdu.

Zira 1984'te Rüdiger Abramczik, 1992'de Reinhard Stumpf ile Falko Götz ve 1993'te Torsten Gütschow'u renklerine bağlayan Galatasaray, son olarak Terim'li ilk sezonun devre arasında, daha sonra Türk vatandaşlığına geçip Cengiz Dülgeroğlu ismini alan Fortuna Dusseldorf'tan kaleci Pierre Esser'i kadrosuna kattı.

Cimbom'un Türkiye Birinci Futbol Ligi tarihindeki 6'ıncı Alman futbolcu adayı Podolski, aynı zamanda 15 yıl sonra sarı-kırmızılı formayı terletecek ilk Alman olacak.

Hiç yorum yok: