19 Ekim 2011 Çarşamba

Tek soru işareti Riera

Oyuncularının kazanma isteği, yardımlaşması ve çalışkanlığından memnun olan Fatih Terim, tek futbolcudan henüz beklediği verimi alabilmiş değil.

Galatasaray, Futbol Federasyonu'nun 'sınırsız' kararına rağmen 6 yabancı transferiyle yetinmeyi tercih etti. Kadroda tutulan Milan Baros'la birlikte sarı-kırmızılı ekipteki yabancı oyuncu sayısı 7'ye çıktı.

Teknik direktör Fatih Terim, ligde geride kalan 6 haftalık süreçte tüm yabancılara forma şansı verdi. Melo ve Ujfalusi'den vazgeçmeyen tecrübeli çalıştırıcı, Elmander'in performansından da oldukça memnun.

Kaleci Muslera'nın uyum sorununu aşması ve Baros'un yavaş yavaş eski günlerine dönmesiyle yüzü gülen Terim, 'joker' olarak nitelendirdiği Eboue'nin, sakatlıktan döndükten sonra sergilediği futbolla bir mutluluk daha yaşadı.

Yabancı oyuncular içerisinde şu ana kadar beklentileri karşılayamayan tek isim ise Albert Riera oldu. Öyle ki Olympiakos'tan 3 milyon euroya transfer edilen 29 yaşındaki İspanyol, görev aldığı 5 maça da ilk 11'de başlamasına karşın sadece Samsunspor mücadelesinde 90 dakika sahada kalabildi.

Henüz gol ve asisti olmayan Riera'nın, Bursaspor maçında oyundan alındığı sırada taraftarlar tarafından ıslıklı protestoya maruz kalması ise Terim'i harekete geçirdi. İmparator'un, hem destek vermek hem de performansı konusunda uyarmak için Riera ile Antalyaspor sınavı öncesi özel bir görüşme yapması bekleniyor.

Hiç yorum yok: