5 Ekim 2011 Çarşamba

Arena'da 6 bin kayıp

Türk Telekom Arena'nın bu sezon yüzde 35'lik bölümünün boş kalmasında satışı çıkarılan biletlerin tükenmemesi kadar kombine kart sahiplerinde fire verilmesi etkili oluyor.



Geçtiğimiz sezon 19 bin, yeni sezon öncesi de 7 bin kombine satan Galatasaray Kulübü, 52 bin 600 kapasiteli Aslantepe'deki her karşılaşma için 25 binin üzerinde bilet satışa çıkarıyor.

Seyircisiz Trabzonspor ve Konyaspor maçları dışında Ali Sami Spor Kompleksi Türk Telekom Arena'da şu ana kadar 10 resmi sınav veren sarı-kırmızılılar, 15 Ocak'ta yapılan açılıştan sonra tribüne ortalama 27 bin 200 taraftar çekebildi. Bu rakamın 14 binlik bölümünü kombineliler oluşturdu.

Geride kalan 10 mücedelede, Aslantepe'ye gelmeyen kombinelilerin sayısı ise ortalama 6 bin 100 oldu. Nitekim Arena'daki ilk resmi maça, 19 bin kombineli seyircinin 18 bini geldi. Oysa iç sahada Eskişehirspor'la oynanan son karşılaşmada, 26 bin kombinelinin 20 bini tribünde yer aldı.

Geçen sezonki taraftar kaybına, yönetime yönelen protestoler ve üst üste alınan kötü sonuçlar neden olmuştu. Bu sezon yüzde 21'lik kombineli firesinde ise stadın çevre düzenlemesinin tam anlamıyla yapılmaması ve maç sonrası metroda yaşanan izdiham büyük rol oynuyor.

Eskişehirspor karşısında 15 bin, Bucaspor maçında 9 bin, Karabükspor karşılaşmasında 7 bin 500, Fenerbahçe derbisinde 19 bin, Kayserispor maçında 15 bin, Kasımpaşa sınavında 5 bin, kupada Gaziantepspor'a karşı 10 bin, Samsunspor mücadelesinde ise 21 bin kombineli Galatasaraylı, takımlarına TT Arena'da destek verdi.

Hiç yorum yok: