22 Ekim 2011 Cumartesi

Aslantepe'de 750 bin liralık risk !

Taraftarın sezon başından bu yana beklediği bilet müjdesi geldi. Ancak Aslantepe'de aynı görüntünün devam etmesi, kulüp için önemli bir maddi kayıp anlamına gelecek.

Galatasaray Yönetimi, teknik direktör Fatih Terim'in de baskısıyla Çarşamba günü Seyrantepe'de oynanacak Gaziantepspor maçının bilet fiyatlarını indirdi. Yüzde 25 ila yüzde 50 arasında değişen indirimlerin amacı, sadece Fenerbahçe derbisinde boş koltuk kalmayan Aslantepe'yi tamamen doldurmak.

Peki bunun tersi yaşanırsa?

Nitekim Türk Telekom Arena, bu sezon ev sahipliği yaptığı 3 maçta ortalama 33 bin 755 taraftarı ağırladı. Hal böyle olunca sarı-kırmızılı kulüp, tribünlerdeki yüzde 37'lik boşluk nedeniyle toplam 4 milyon lira hasılat kaybı yaşadı.

Bilet fiyatlarındaki ciddi indirimlerin etkisiyle Gaziantepspor maçında Aslantepe'de boş koltuk kalmaması halinde, kulübün kasasına 1 milyon 750 bin lira girecek. Yani bu sezon maç başı 1.7 milyon lira olan gelirde bir artış olmayacak. Aksine 33 bin seyirci ortalamasının devam etmesi, 750 bin liralık kaybı da beraberinde getirecek.

Futbol takımı açısından ise 52 bin 600 kapasiteli Türk Telekom Arena'daki dolu tribünler, rakip takım üzerinde baskı ve Galatasaraylı futbolculara itici güç olacak.

Hiç yorum yok: