11 Ekim 2011 Salı

Aykut rekora koşuyor

Mondragon, Orkun, Sanctis, Franco, Ufuk derken, bu sezon da Fernando Muslera'nın arkasında bekleyen Aykut, Cimbom'da kırılması güç bir istatistiğin sahibi oldu.

Galatasaray'da Ayhan Akman'dan sonra en kıdemli isim olan Aykut Erçetin, Florya'da 9'uncu yılını tamamlamak üzere. Sarı-kırmızılı takımda şu ana kadar 12 kaleciyle (Mondragon, Kerem, M.Bölükbaşı, Kingston, Fevzi, Orkun, Fırat, Sanctis, Franco, Ufuk, Zapata, Muslera) forma savaşı veren Aykut, bir türlü 11'in değişmezi olamadı.

Bu sezon sadece Muslera'nın kırmızı kart cezalısı olduğu Eskişehirspor maçında kaleye geçen 29 yaşındaki file bekçisi, Galatasaray'la sözleşme imzaladığı Ocak 2003'ten itibaren ilk 11'de görev yaptığı mücadeleler yerine yedek soyunduğu karşılaşmalarla kırılması güç bir rekora doğru ilerliyor.

İlk olarak 30 Mayıs 2003 tarihinde 2-1 kazanılan Gaziantepspor maçında kulübede oturan gurbetçi eldiven, Galatasaray kariyeri boyunca yurt içinde 201 ve Avrupa kupalarında 38 olmak üzere 9 yılda toplam 239 maçta yedek bekledi.

Öyle ki sarı-kırmızılı ekibin 39 resmi maça çıktığı 2004-2005 sezonunda Aykut, sadece Karabükspor'la oynanan Türkiye Kupası maçında kaleyi korurken, 31 mücadelede yedek kulübesinden çıkamadı.

Hiç yorum yok: