20 Ekim 2011 Perşembe

Yine yeni yeniden !

Galatasaray'ın Pazar akşamı Bursaspor ile oynadığı karşılaşmada görenleri hayrete düşüren Türk Telekom Arena'nın 'yeni' zemini, bir yıl dolmadan ikinci kez değişecek.

Sarı-kırmızılı camia, yıllardır özlemini çektiği yeni stada 15 Ocak tarihinde kavuştu. Açılış maçında en çok dikkati çeken görüntülerden biri de rakipleri dahi kıskandıran pırıl pırıl zemindi.

Nitekim Amsterdam Arena'nın zeminini düzenleyen şirket tarafından üretilen çimler, özel kasaları bulunan 22 tırla Hollanda'dan İstanbul'a getirilmiş ve çimler için alttan ısıtma sistemi kurulmuştu.

Ancak TT Arena'nın zemini, 19 Mayıs gösterilerinde ciddi hasar gördü. Bu yüzden geçtiğimiz sezonun son haftasındaki Konyaspor maçında, övgü toplayan zemin yerini tam anlamıyla tarlaya bıraktı.

8 Temmuz'da yapılan Bon Jovi konseri nedeniyle ay sonuna kalan yenileme çalışmaları için kulüp kasasından yaklaşık 100 bin euro çıktı. Ancak milli maçlar ve maç öncesi idmanlar nedeniyle Arena'nın zemini yeniden iflas etti.

Öyle ki yağışların da etkisiyle Bursaspor maçında kullanılamaz hale gelen zemin, hem futbolun önüne geçti hem de Kazım ve Engin'in sakatlanmasına neden oldu. Bunun üzerine yönetim, Fatih Terim'in de isteğiyle çimleri değiştirme kararı aldı. Hollandalı firma, yenileme için Galatasaray'a 250 bin euroluk fatura çıkardı.

Hiç yorum yok: